Annons
Övrigt | Publicerad 31 augusti 2014 09.07

Evolutionen av en superhjältesolbränna

Det började förstås tidigt i somras, som det börjar för mig varje sommar, med pikétröjesolbrännan. Den lämnade mig med en överkropp som såg ut som om jag hade armbågshöga röda handskar matchade med en röd scarf knuten runt halsen.

Detta högst sporadiska kräftkamouflage utökades sedan med pilotsolgasögonsolbrännan och den klassiska sandlådesvanktatueringen, som möjligen är okänd för de läsare som ännu inte fortplantat sig men alltså i all enkelhet är resultatet av att vara en smula överviktig och sitta framåtlutad på kanten av en sandlåda i tre timmar runt midsommar iklädd jeans. Det blir en slags rosa triumfbåge, kan man säga. Tänk en rörmokare som jobbar utomhus.

Nu har jag ju dock lyckligtvis åkt på charter, och har därför fått den gyllene möjligheten att sola bort sandlådesvanktatueringen med hjälp av det enda kända botemedlet mot den: Barnpoolsmanteln.

Man får den genom att hasa runt, runt, runt framåtböjd i barnpoolen i knappt knähögt vatten samtidigt som man försöker styra en överentusiastisk ettåring att undvika att dränka andra ettåringar.

Så nu har jag en röd hjälm i hela ansiktet med en vit mask runt ögonen, armbågshöga röda handskar och en mantel från nacken ner till halva röven komplett med en liten oregelbunden trekant på halsen där manteln ser ut att vara knäppt.

Superhjältesolbrännan.

Eller, om man ska hålla på och vara NEGATIV: ”Haha pappa, du ser ut som om du är helt röd och har ett vitt förkläde på dig!”.

Om man ska vara negativ kan man hålla på så.

Men jag är en positiv person. Det kan vara min superkraft, nu när jag tänker efter. Jag är Har-dåliga-pigment-men-är-positiv-mannen.

Min alternativa superkraft är det oroade ansiktsuttrycket för att någon av alla de här ungarna förr eller senare kommer bajsa i poolen.

Annons
Övrigt | Publicerad 28 augusti 2014 22.31

Jag har sett Orange is the new black. Jag skulle aldrig klara mig. Jag har inte den sociala kompetensen och jag hatar gröt.

Alltså, jag är verkligen inte den som skvallrar. Golare har inga polare och så vidare och då vidare. Men jag vill bara göra klart och tydligt här och nu att det var min son som vände på alla skyltarna. Jag hade ingenting med det att göra.

Det handlar inte om att skvallra. Det är bara sanningen. Man ska lära barn att respektera sanningen, faktiskt. Sånt är viktigt.

Och det finns alltså en massa små skyltar i form av pilar överallt på hotellet där vi bor, som visar var allting ligger. Och de går att snurra på. Och personalen på hotellet blir verkligen svinförbannad om man gör det, men de kan inte riktigt förmå sig att skrika på små barn, så när de kom och frågade ”who did this?” så sa jag sanningen. För hela familjen tjänade faktiskt på sanningen i det läget. Så jag pekade på min son och sa ”it was that guy”.

Och då behärskade personalen sig, och gav oss bara en ganska skarp tillsägelse att inte göra om det. Och sen var allt lugnt.

Men sen kom alltså min fru och började fråga vad som hade hänt, och när hon fick veta att jag hade ”skvallrat” på mitt eget barn så vände hon sig mot mig och sa med en jätteonödigt sarkastisk ton: ”Jaha, DIG skulle man ju inte direkt vilja planera ett bankrån med”.

Och det är faktiskt sjukt orättvist. För jag är faktiskt verkligen inte den som skvallrar. Golare har inga polare och så vidare och så vidare.

Men bara så att det inte uppstår några missförstånd i efterhand så vill jag alltså bara göra klart och tydligt här och nu att min fru planerar ett bankrån.

Och jag har ingenting med det att göra.

Annons
Övrigt | Publicerad 28 augusti 2014 10.50

Jag hatar när de börjar tänka själva

Min son gjorde en grej som han inte får göra. Han vet mycket väl att han inte får göra den. Jag har sagt till honom tusen gånger.

Så jag blev jättearg och skrek: ”VARFÖR GJORDE DU SÅDÄR!?”.

Och då tittade han lugnt och pedagogiskt på mig och svarade: ”För att jag är ouppfostrad, pappa.”

He’s got me there. Måste jag erkänna.

Övrigt | Publicerad 27 augusti 2014 22.24

Absolut. Okej.

Visst.

Vi skulle kunna välja att se det här som att jag tappade bort min dotter på flygplatsen.

Absolut.

Men vi skulle ÄVEN kunna se det här som att min dotter lämnade sin pappa helt oövervakad i lekrummet på Arlanda.

Och i så fall är det faktiskt HON som ska ha den här utskällningen!

Övrigt | Publicerad 26 augusti 2014 20.52

Meddelande till min dotter

Ja, i naturen finns det exempel på fågelarter där förälderfågeln tar mat ur sin egen mun och matar barnfågeln med den.

Men nej, det spelar ingen roll hur många gånger du försöker.

Du kommer INTE få det omvända att börja trenda.