Annons
Övrigt | Publicerad 28 augusti 2014 22.31

Jag har sett Orange is the new black. Jag skulle aldrig klara mig. Jag har inte den sociala kompetensen och jag hatar gröt.

Alltså, jag är verkligen inte den som skvallrar. Golare har inga polare och så vidare och då vidare. Men jag vill bara göra klart och tydligt här och nu att det var min son som vände på alla skyltarna. Jag hade ingenting med det att göra.

Det handlar inte om att skvallra. Det är bara sanningen. Man ska lära barn att respektera sanningen, faktiskt. Sånt är viktigt.

Och det finns alltså en massa små skyltar i form av pilar överallt på hotellet där vi bor, som visar var allting ligger. Och de går att snurra på. Och personalen på hotellet blir verkligen svinförbannad om man gör det, men de kan inte riktigt förmå sig att skrika på små barn, så när de kom och frågade ”who did this?” så sa jag sanningen. För hela familjen tjänade faktiskt på sanningen i det läget. Så jag pekade på min son och sa ”it was that guy”.

Och då behärskade personalen sig, och gav oss bara en ganska skarp tillsägelse att inte göra om det. Och sen var allt lugnt.

Men sen kom alltså min fru och började fråga vad som hade hänt, och när hon fick veta att jag hade ”skvallrat” på mitt eget barn så vände hon sig mot mig och sa med en jätteonödigt sarkastisk ton: ”Jaha, DIG skulle man ju inte direkt vilja planera ett bankrån med”.

Och det är faktiskt sjukt orättvist. För jag är faktiskt verkligen inte den som skvallrar. Golare har inga polare och så vidare och så vidare.

Men bara så att det inte uppstår några missförstånd i efterhand så vill jag alltså bara göra klart och tydligt här och nu att min fru planerar ett bankrån.

Och jag har ingenting med det att göra.

Annons
Övrigt | Publicerad 28 augusti 2014 10.50

Jag hatar när de börjar tänka själva

Min son gjorde en grej som han inte får göra. Han vet mycket väl att han inte får göra den. Jag har sagt till honom tusen gånger.

Så jag blev jättearg och skrek: ”VARFÖR GJORDE DU SÅDÄR!?”.

Och då tittade han lugnt och pedagogiskt på mig och svarade: ”För att jag är ouppfostrad, pappa.”

He’s got me there. Måste jag erkänna.

Annons
Övrigt | Publicerad 27 augusti 2014 22.24

Absolut. Okej.

Visst.

Vi skulle kunna välja att se det här som att jag tappade bort min dotter på flygplatsen.

Absolut.

Men vi skulle ÄVEN kunna se det här som att min dotter lämnade sin pappa helt oövervakad i lekrummet på Arlanda.

Och i så fall är det faktiskt HON som ska ha den här utskällningen!

Övrigt | Publicerad 26 augusti 2014 20.52

Meddelande till min dotter

Ja, i naturen finns det exempel på fågelarter där förälderfågeln tar mat ur sin egen mun och matar barnfågeln med den.

Men nej, det spelar ingen roll hur många gånger du försöker.

Du kommer INTE få det omvända att börja trenda.

Övrigt | Publicerad 25 augusti 2014 22.31

Jag bara säger

De har jättelåg tyngdpunkt. Springer med kroppsspråket som om de var båtar med fötter. Verkar alltid stressade. Och så fort de ser något av värde så hoppar de allt vad de orkar på det.

Jag älskar min dotter.

Men att ha en ettåring är att vara pappa till Super Mario.