Fredrik Backman

Fredrik Backman

Fredrik Backman

Fredrik Backman

Den goda litteraturen

 |  Publicerad 2011-09-25 18:37  |  Lästid: < 1 minuter

Medan många andra svenskar just nu befinner sig på bokmässan i Göteborg har den här bloggens trogna läsare Elin den senaste tiden istället varit en aning längre söderut. Och där fick hon syn på en tidning som hon trodde att jag skulle gilla. Som Elin själv uttrycker det, “språket är väl inget problem, precis som med en viss annan typ av tidningar så är det ju mest bilderna man köper den för”.

Jag kan ju, som några av läsarna av den här bloggen möjligen snappat upp, inte speciellt mycket tyska. (Jag kan förstås de självklara grammatiska grunderna som “Mertesacker”, “Schweinsteiger” och “Völler”, men om man inte räknar namn på fotbollsspelare då alltså.)

Men lite kortfattat, efter viss erfarenhet av den svenska magasinsbranschen, så förutsätter jag att rubrikerna betyder ungefär det här:

Rött och gött! – Höstens hetaste köttrender

Mindfulness: Eat. Prey. Love. Eat.
Kändisarna berättar: Så var vår första oxfilé
Fixa strandköttet på 10 dagar!
Kossor vi minns
Har du en köttkris? Gör vårt 5-minuterstest!
Kylskåps-feng shui – Hur bor ditt kött egentligen?
Träning & Hälsa: Hängmörad entrecôte
Resespecial: Kobebiff
“Hjälp! Min partner är vegetarian!” – Psykologen svarar

Givetvis fritt fram för er övriga läsare att fylla på med rubriker i kommentarsfältet nedan.

Dela på Facebook
Tweeta
Uppdaterad 2023-09-13 16:18