Fredrik Backman

Fredrik Backman

Fredrik Backman

Fredrik Backman

Läsarmackalördag

 |  Publicerad 2011-11-19 15:56  |  Lästid: 3 minuter

Magnus skickar in en för-ätar-macka i lite mindre format. (Magnus själv rekommenderar att man äter minst tre).

Bröd, majonnäs, stekt ägg, bacon, lite sallad, tysk Nürnberger-prinskorv, hamburgare.

“Ovandel är optionell” hälsar Magnus, men varnar för att den allvarligt kan förskjuta kött/bröd-ration och att något ansvar i så fall inte tas av upphovsmannen för eventuella konsekvenser.

Lovisa bidrar med sin pojkvän Kristoffers frukostmacka.

Smör, ost (oklart fabrikat), mozzarella, sallad (okej), tomat (men kom igen nu), prosciutto (sådär ja), salami (nu så!).

Erika skriver att hon "inte är mycket för mackor". Så hon gjorde en tårta istället.

Det strider förstås egentligen mot alla möjliga regler och restriktioner som satts upp i reglementet för läsarmackalördagen.

Men jag låter det passera. Eftersom tårta är gött och alla vet det.

Anders skickar in sin "pulled pork sandwich". Fläskkarré, coleslaw, chili och den sortens mängd ost som enligt de nya länsstyrelsedirektiven lägger betalningsansvaret för polisinsatsen helt på arrangören.

Den här publicerade jag ju tidigare i veckan, så ni som redan har sett den får väl kanske gå och göra något annat en liten stund så länge. Klassisk bookmakertoast hur som helst, som Åzas man äter efter sin hockeyträning.

Oxfilé, äggulor, dijonsenap, sallad, rödlök och pepparrot.


Thomas gör vad jag inte kan beskriva på annat sätt än en insats för nationen med sin "FIFA-macka".

Grekiskt lantbröd rostat i stekpanna, rödlök, mozzarella, avokado (tålamod, det blir bättre), sparris (jo!), tomat (jo, lovar! Håll ut!), 500 gram ytterfilé av nöt (jag SA ju det!), tjockt stekfläsk (vavava?), bearnaise (MÅL!).

Ida skickar in sin "favorittoast". Jag ser smör, majonnäs, äggröra, champinjoner och lax.

Den enda rimliga förklaringen är alltså att Ida åt upp allt köttet innan hon hann ta bilden. Jag tycker inte att vi ska döma henne för det.

Elinor delger sin "club sandwich" med sweet chili-marinerad kyckling, "rakstekt bacon" (jag vet inte vad det betyder, men jag antar att det är bra eftersom ingenting gör mig så arg som när folk steker bacon...snett?), ugnsrostat bröd, pommes frites och "löjligt mycket hemmagjort gegg".

Vi får ta hennes ord för det, känner jag.

Isabelle skickar in världens minsta bild av en macka med smör, champinjoner, senap, majonnäs och vällagrad ost. Inget speciellt, vid en första anblick. Tills man upptäcker att Isabelle istället för bröd använder en tre centimeter tjock skiva kassler.

Det är den sortens entreprenörskap som ska lyfta Sverige ur krisen, det har jag alltid sagt.

Fler mackor kan förstås som vanligt skickas in till Backmanland@hotmail.com

Dela på Facebook
Tweeta
Uppdaterad 2023-09-13 16:14