Annons

Fredrik Backman
Läs Fredrik Backmans roligaste och allra bästa bloggposter. Här skrev Fredrik Backman sina roligaste texter under tiden han bloggade för Café.se.

 

Min vän E ger sin syn på familjebildning

Min vän E och jag promenerar på Södermalm i Stockholm. Jag skjuter barnvagnen med min son i framför mig. Framför oss går en reklamutdelare runt och delar ut gratis kondomer. Han vänder sig mot E, flinar nöjt, ser ut som om han tänker ge E ”the wink and the gun”, och trycker sedan glatt en hel näve kondomer i handen på honom. Sedan får kondomutdelaren syn på mig. Betraktar mig tankfullt. Tittar på barnvagnen. Skakar kort på huvudet, ler skamset, och vänder sig om och går därifrån.

Min vän E: Det där var ju en jävla märklig kundprioritering.

Jag: Va? Hur så?

Min vän E: Han borde ju ha gett kondomerna till dig istället för mig. Det är ju du som vet konsekvenserna av att inte använda dem!

Jag: (Rycker på axlarna) Visserligen. Men om du vill sälja tjuvlarm går du väl inte till personen som precis har fått inbrott. Du går väl till hans granne?

(Tystnad)

Min vän E: (Tittar på barnvagnen. Tittar på kondomhögen i sin hand. Trycker sedan ner allihop omsorgsfullt i jeansfickan.) Bra poäng!

Dela (25)
Tweeta
 


DU KANSKE OCKSÅ GILLAR

Laddar