Annons

Fredrik Backman
Läs Fredrik Backmans roligaste och allra bästa bloggposter. Här skrev Fredrik Backman sina roligaste texter under tiden han bloggade för Café.se.

Annons
 

A house that Jack built

Ja, idag blev jag alltså intervjuad av den på alla sätt begåvade och gästvänliga Jack Werner, för sajten Ajour.se.

Det var på alla sätt oerhört trevligt. Jag har nu inte blivit intervjuad så överdrivet många gånger tidigare, men upplevelsen är lite som att gå hos psykolog. Man sitter mittemot varandra, alla frågor handlar om mig, och jag inleder alla svar med ”för att kunna förklara det måste jag först bara få säga att…” och avslutar alla svar med ”vad var frågan nu igen?”. Och då och då tittar personen man pratar med ner i knät och skriver något i sitt block och ser djupt bekymrad ut.

Annons

En skillnad mot när jag gick hos psykolog var dock att Jack inte en enda gång mumlade ”amen herregud…” och började massera sina tinningar. Jag har inte riktigt koll på om det är bra eller dåligt.

Hur som helst: Bäst av allt med intervjun var förstås att den gjordes hemma hos Jack (som visserligen bor på en av de där skumma halvöarna runt Södermalm som man måste klättra över en hängbro och besegra en trollarmé och svara rätt på en magisk gåta ställd av en trollkarl för att kunna ta sig in på med bil, vilket erbjöd viss problematik, inte minst eftersom Jack är aningen höger-vänster-utmanad när han ger vägbeskrivningar) och att hans utomordentligt charmanta flickvän gjorde hemmalagade hamburgare. Tillredda med vitlökssmör, öl och så mycket cheddar ovanpå att hamburgaren såg ut att ligga i en ostsovsäck.

Jack insisterade förstås på att de skulle ätas med ananas på. (Det fanns något slags anekdot om Arvikafestivalen som medföljde men jag lyssnade inte jättenoga.) Det var hur som helst väldigt, väldigt, väldigt gott. (Jag tog bort ananasen på min.)

Och sen pratade vi i typ tre timmar. Om lite olika grejer. Om er och om bloggen och om skinkmackor och om den där gången när jag var 22 och fick för mig att jag skulle bli präst och om varför jag var så jävla dålig på att köra truck och vilket av Louis CK:s skämt som jag egentligen tycker är roligast.

Jag antar att den dyker upp där på sajten någon gång i framtiden. Den som ser den först skriker ”tjillevippen”, okej?

Okej.

Så.

Vad har ni gjort idag då?

Och varför har ni inte tryckt på likeknappen på förra inlägget med min ordvits?

Gillar ni inte mina ordvitsar?

Vavava?

Dela (1)
Tweeta
 

Annons

DU KANSKE OCKSÅ GILLAR

Annons

Laddar