Annons

Fredrik Backman
Läs Fredrik Backmans roligaste och allra bästa bloggposter. Här skrev Fredrik Backman sina roligaste texter under tiden han bloggade för Café.se.

Annons
 

Åka långt för att komma hem

Det var alltså skåningar på besök här i dagarna. Eller, ja, några bor ju här i Stockholm så de var väl inte så mycket på besök som de var på utflykt, men av de som hur som helst reste hit från Skåne så var det specifikt en som mycket sällan lämnar Skåne. Han var mycket exalterad över vad han skulle få se här uppe, och blev därför gränslöst besviken när det visade sig att servitören som serverade hamburgaren på restaurangen också var skåning. När den skånske servitören dessutom berättade att kocken som tillagat hamburgaren var dansk såg vår skånske vän ut ungefär så som jag antar att skandinaviska backpackers som hajkat sexton mil in i en kambodjansk djungel bara för att hitta en liten by med en liten juicebar driven av andra skandinaviska backpackers ser ut.

Annons

”Åker man hela vägen till Stockholm hade man ju hoppats att få uppleva lite mer av den genuint lokala kulturen”, sa vår skånske vän.

”Vill du träffa stockholmare nuförtiden får du åka till Skåne”, svarade servitören.

DSC_068927

Dela (36)
Tweeta
 

Annons

DU KANSKE OCKSÅ GILLAR

Annons

Laddar