Fredrik Backman

Fredrik Backman

Fredrik Backman

Fredrik Backman

Alla minnen är subjektiva

 |  Publicerad 2013-08-29 20:57  |  Lästid: 2 minuter

God vän vars flickvän är gravid: Men hur fan funkar det då? Alltså på BB?

Jag: Det är svinsoft. Det är helt grymt. Man glider runt där i korridorerna i mysbrallor och flipflops och så möter man andra föräldrar i matsalen, och de har också mysbrallor och flipflops. När vi var där var det en lite äldre snubbe som gick runt i vinröd morgonrock och såna där tofflor med ögon på, och vi blev lite kompisar så varje gång vi stod och lastade mat på våra brickor så snackade vi lite om känslor och föräldraskap och världen och allt möjligt. Och en annan snubbe skulle göra tatueringar med sina ungars namn så vi satt och kollade på skisser och sådär. Och ja, sen kommer kanske läkaren och går runt och snackar med alla och sen hänger man rätt mycket på sitt rum. Kollar på film och läser böcker. Fördriver tiden liksom.

God vän vars flickvän är gravid: (En aning oövertygat) Och…är med bebisen?

Jag: Absolut, absolut, vafan, man är ju med bebisen. Självklart. Men de sover ju asmycket i början, så då gör man allt det där andra. Softar omkring, liksom. Det är som ett jättemysigt fängelse!

God vän vars flickvän är gravid: (En aning mer oövertygat) Hur menar du nu?

Jag: Alltså, inte som ett fängelse kanske. Jag har aldrig varit i ett fängelse. Men typ som man tänker sig att det skulle vara i ett mysigt fängelse. Alla har mysbrallor och går runt och käkar, liksom. Som i Oz.

God vän vars flickvän är gravid: Tv-serien Oz?

Jag: Ja!

God vän vars flickvän är gravid: (Ganska helt och hållet oövertygat) Den där det mördades folk i typ varje avsnitt?

Jag: Absolut, absolut, men jag menar mellan allt mördandet. Då verkade det ju skitmysigt det där fängelset, gjorde det inte det?

(Paus för viss eftertanke)

Jag: Gjorde det inte det?

God vän vars flickvän är gravid: Du och jag har väldigt olika minnesbilder av den tv-serien.

(Paus för viss eftertanke) 

God vän vars flickvän är gravid: Åtminstone HOPPAS jag att du och jag har väldigt olika minnesbilder av den tv-serien.

Jag: Jag minns den som rätt mysig ändå, alltså…

God vän vars flickvän är gravid: Vilket sjukhus sa du att ni födde på nu igen?

Dela på Facebook
Tweeta

Redaktionen tipsar