Fredrik Backman

Fredrik Backman

Fredrik Backman

Fredrik Backman

Alla vill veta var du har köpt din tröja (Lars-Åke Lagrell)

 |  Publicerad 2010-06-04 10:57  |  Lästid: 2 minuter

Jag vet inte om ni har kollat på någon svensk landslagsfotboll i år.

Men den finns alltså kvar, trots allt. Och den har köpt en ny tröja. En tröja som ser lite mer, skavisäga, lågbudget ut än tidigare år.

En bekant kommenterade den under matchen mot Bosnien med orden ”det ser ut som om alla spillde vin på sina riktiga tröjor. Hemma hos Ralf Edström.” En annan konstaterade under matchen mot Vitryssland att den snarare såg ut som ”om den är gjord av samma material som de där gamla gröna filtbollarna som man använde i inomhusfotboll innan five-a-side-bollarna kom.” En tredje hävdade att den snarare förde tankarna till ”andrahandssorteringen på Björn Borg-fabriken i Indien. 1996.”

Jag håller förstås inte alls med.

För mig är det mycket mer av något ur ett torgstånd på Khaosan Road. Den typen som även säljer armband och små träelefanter och främst frekventeras av överviktiga kommunalanställda från Hofors (eller Växjö, det är valfritt) som känner sig jävligt speciella för att de fick ett kompisarmband av en munk på Ko Samui i förra veckan.

Som om Lars-Åke Lagrell, hövding över det svenska fotbollsförbundet, stod lite lagom rödmosig av hälften solbränna och hälften Mekong/Cola, kliade sig lite förstrött på brännmärket på vaden från avgasröret på hyrmoppen (turligt nog inte samma vad som han dagen innan tatuerade in ”Lars-Åke” med thailändska bokstäver på), och sa ”official shirt? Yes?”

Och försäljaren nickade mycket otåligt och röt ”yesyes! Official! Special price!”
Och Lars-Åke nickade myndigt och sa ”I will take eleven please!”
”Yesyes”, svarade försäljaren hetsigt. ”Now you buy Braveheart dvd!”
”Okej”, svarade Lars-Åke. ”Can I have a plastpåse also?”

Det är så jag ser det hela utspela sig. Men det är kanske bara jag.

Min son, 7 veckor gammal, har däremot ännu inte uttryckt någon åsikt om tröjan. Han har mest kräkts på sin. För att sedan omedelbart försöka stoppa den delen av tröjan som han precis har kräkts på i munnen.

Det är lite oklart exakt vad fan han vill ha sagt med det.

Ungar är sjukt oseriösa när det gäller den här typen av diskussioner.

Dela på Facebook
Tweeta

Redaktionen tipsar

Uppdaterad 2010-06-04 11:51