Fredrik Backman

Fredrik Backman

Fredrik Backman

Fredrik Backman

Andra saker som jag också bråkar med mina barn om

 |  Publicerad 2014-10-29 21:37  |  Lästid: 2 minuter

Ni vet hur föräldrar med stora barn ska förklara för en hur det gick till när de skulle ”avslöja att Tomten inte finns”? Och hur en del av dem med ögonen dränkta av livslång skam ska berätta hur de i själva verket råkade berätta det av misstag? Ja. Jo. Jag har haft ett sådant ögonblick idag, kan man säga.

Och ja, jo. Det gick väl lite åt helvete det här, kan man säga. Så mitt sämsta karaktärsdrag som förälder är att jag inte kan dölja mina känslor, det är väl den lärdom jag har dragit av de senaste timmarna. Inte för att jag har sagt något om Tomten, för min son lyssnar tack och lov inte så förbaskat mycket på vad jag säger om någonting alls, och vad gäller Tomten tänker jag verkligen inte gå runt och slå fast vare sig det ena eller det andra för häromdagen sa min fru bestämt ”det finns inga” och sen hittade jag popcorn längst ner i en låda ÄNDÅ så världen är faktiskt fylld av mysterier.

Men som förälder skulle jag behöva lära mig att dölja mina känslor, det skulle jag verkligen. Idag var jag nämligen så glad och exalterad och uppe i varv över att det är sjunde och avgörande matchen i World Series i baseball inatt att min son tittade på mig och drog den för honom enda rimliga slutsatsen att det är julafton imorgon.

Vi hade sedan en lång diskussion där ingen av oss riktigt förstod vad den andra pratade om.

Det gick inte jättebra.

Jag vecklade in mig i en rätt komplicerad existentiell förklaring som började med vem som är pitcher i San Francisco Giants och eventuellt slutade med ett lite mer filosofiskt ställningstagande angående huruvida jultomten är verklighetsutmanad eller inte. Jag är inte riktigt säker. Det fanns andra barn i rummet. Och andra föräldrar. De började se arga ut

Jag fick panik.

Så nu har min son helt samvetslöst utnyttjat mitt förhandlingsmässiga underläge till att erbjuda sin medgörlighet vid läggdags så att pappa kan kolla på matchen ENBART på villkor att det hänger en strumpa full av Skylanders på hans sovrumsdörr imorgon bitti.

Så överst på min egen önskelista inför 24 december är ett pokerface.

Dela på Facebook
Tweeta

Redaktionen tipsar

Uppdaterad 2014-10-29 21:41