Fredrik Backman

Fredrik Backman

Fredrik Backman

Fredrik Backman

Andra sidan är ni klara

 |  Publicerad 2014-09-23 20:30  |  Lästid: 2 minuter

Först av allt vill jag förvarna om att det här är mer reklam om Bokmässan i Göteborg. Och näst först av allt vill jag lugna er som är trötta på att jag tjatar om Bokmässan i Göteborg med att den snart är över och då kommer jag inte börja tjata om den igen förrän nästa år.

Men det är alltså Bokmässa i Göteborg nu i helgen. (För läsare som händelsevis tillhör de yngre generationerna och inte är bekanta med fenomenet kan Bokmässan enklast beskrivas som ett Way out West fast utan allt roligt, eller som ett väldigt analogt DreamHack.) Och jag tänkte alltså åka dit och försöka övertyga oskyldiga förbipasserande om att köpa min nya bok istället för att lägga pengarna på brännvin och trav som hederligt folk. För att kompensera för att jag skriver mitt namn med bläck i böckerna och dessutom förmodligen stör kunderna genom att berätta anekdoter om Dallas Cowboys säsongsöppning har mitt förlag beslutat att sälja nya boken extra billigt. Dessutom släpps den på Bokmässan en vecka innan den släpps i vanliga butiker. Om boken är skitdålig är detta alltså ett helt unikt tillfälle att få vara den första som får reda på det.

Jag signerar och ritar nästan valfria djur (det är helt valfritt så länge man väljer en ponny) på fredag klockan 12-16 och på lördag klockan 11-15. Jag kommer sitta i mitt förlag Partners in Stories monter. Min agent säger att den heter ”B04:56” på agentspråk. Om man tittar på en karta inne på mässan är det tydligen agentspråk man behöver behärska.

Boken går givetvis att köpa i samma monter när som helst under hela resten av mässan också, så om man vill ha boken men av en eller annan anledning (det finns åtskilliga, jag tar inte illa upp) inte känner att man orkar med mig kan man gå dit vid en annan tidpunkt.

Men om man kommer på signeringen så har vi pins också, lovar mitt förlag. Och en skitstor polaroidkamera. Vi kan ta bilder av oss när vi gör westsidetecknet. Eller den där sköna men-kolla-den-HÄR-killen-då-pekningen. Eller metal-fingrarna. Eller kaninöronen. Eller så kan en av oss stå jättenära kameran och den andra kan stå jättelångt bort och så kan den som står nära gapa jättestort och liksom låtsas att man ska äta upp den som står jättelångt bort. Det blir trevligt.

Kom gärna.

Tack för att ni lyssnade.

IMG_1624 IMG_1514

 

Dela på Facebook
Tweeta

Redaktionen tipsar

Uppdaterad 2014-09-23 20:55