Annons

Fredrik Backman
Läs Fredrik Backmans roligaste och allra bästa bloggposter. Här skrev Fredrik Backman sina roligaste texter under tiden han bloggade för Café.se.

Annons
 

Another brick in the wall

Den första kvällen när jag skulle natta honom i hans rum ville han att vi skulle lägga ett gäng av de av hans leksaker som har batterier i sig i en rad vid tröskeln. Jag frågade varför. ”Vi bygger ett fort, så att inte vargen kommer in”, sa han. Så vi gjorde det. Och sen läste jag en bok för honom så att han skulle somna och två timmar senare vaknade jag på golvet med boken i handen och han sov i sin säng. Så jag klev över fortet och smög ut ur rummet och gick och la mig.

Annons

Den andra kvällen när jag skulle natta honom i hans rum ville han att vi skulle lägga ännu fler leksaker med batterier i sig i en mycket högre rad vid tröskeln. Jag frågade varför. ”Vi bygger ett högre fort, så att inte vargen kommer in”, sa han. Så vi gjorde det. Och sen läste jag en bok. Och två timmar senare vaknade jag och klev över fortet och smög ut och gick och la mig.

Ikväll när jag skulle natta honom i hans rum ville han att vi skulle ställa en hög tomma konservburkar och en sopsäck full av pantflaskor vid tröskeln. Och ovanpå burkarna och flaskorna la vi alla hans leksaker som har batterier i sig. Jag frågade varför. ”Fortet! Vargen!” sa han. Och sen läste jag en bok. Och sen ville han att jag skulle släcka taklampan. Och då blev jag jättestolt för att han inte är rädd för att sova i mörkret. Och två timmar senare vaknade jag på golvet och reste mig och smög rakt in i det satans jävla pantflaskefortet så att det välte och varenda jävla leksak började tjuta.

Och nu sover han i vår säng.

Och min fru säger att ”den dåraktige bygger ett fort så att inte vargen kommer in, men den vise bygger ett fort så att inte elefanten kommer ut utan att man märker det”.

Sämsta Sun Tzu-kapitlet någonsin.

Dela (78)
Tweeta
 

Annons

DU KANSKE OCKSÅ GILLAR

Annons

Laddar