Fredrik Backman

Fredrik Backman

Fredrik Backman

Fredrik Backman

Ätardagen – Kakspecial!

 |  Publicerad 2012-01-28 18:03  |  Lästid: 3 minuter

Hade jag vetat att kakor engagerade världen på det här sättet hade jag givetvis fört upp ämnet på tapeten för längesen. (Eller inte på tapeten förstås, herregud, min fru hade gått helt jävla examensarbete på Konstfack då, men ni fattar, bildligt talat). Än så länge har jag lite drygt hundra kakmejl and counting i inboxen. Det är som en enda lång loop av de första fem minuterna i säsongspremiären av Biggest Loser.

Det blir ju en jävla cirkus att lägga upp alla, givetvis, så vi får väl göra någon form av urval.

Låt oss börja med de här:

Ellen gör chocolate chip cookies med tre sorters socker, tre sorters choklad och så mycket vetemjöl att man får vada till ugnen för att se när de är färdiga.

De är, skriver Ellen, ”inte jätte-LCHF”.

Elin skickar in de här, och utan att veta mer om Elin än så får man väl sluta sig till att Elin inte direkt gör saker halvdant. Hon bakar fan hela vägen in i kaklet. Det ena är kladdkaka i mördegsformar, toppade med maräng. Det andra är Snickersmuffins.

SNICKERSMUFFINS!!!

Frida gör regnbågscupcakes och Elin gör regnbågstårta.

Jag är förstås ingen expert eller så. Men jag tror att det är sånt här enhörningar äter.

Emma får bloggens särskilda hedersomnämnande, eftersom hon gör pepparkakor i form av bacon och ägg.

Eventuella överklagande angående hedersomnämnandet refereras till bloggens grundregel: Bacon slår allt. (Utom spegel-diamant-stjärnstopp, men det är såvitt jag förstår inte alldeles okomplicerat att baka en kaka formad som.)

Bilden till höger är tydligen lite andra grejer. Hallonmuffins med chokladglasyr, muffins med vit choklad och limefrosting, chokladmuffins med chokladbitar och rom (rom!) och blå glasyr, kolakakor, hallongrottor, muffins med mörk choklad och chili och rom (rom!) samt ”kaffemuffins med choklad och liten whiskygömma”.

”Liten whiskygömma”, fattar ni? Om man var pirat, och bara ville ha något litet något innan man, ni vet, drog ut och plundrade och skändade och mördade nåt och sådär, då är ju det grejen. ”Har du ett jobb där du ständigt är i farten?”, liksom.

Liten whiskygömma. Det är en kaka, men det är också en skattjakt.

Geni.

Isabelle bidrar med en marängtårta alldeles fullständigt utan hämningar. Ena halvan av marängen är smaksatt med kaffe, den andra har fått fraternisera med en grupp osedligt lösaktiga rispuffar och sedan fått rulla runt i chokladsmörkräm och grädde innan den toppats med tre sorters choklad.

Jag vill dock, bara för sakens skull, påpeka att marängtårtan nästan helt säkert inte är vad ni tror att marängtårtan är och att den säkert bara gör detta för att försörja sig tills den är klar med sina juridikstudier.

Karl Inge vet inte hur man bakar kakor. Så han skickade in en hamburgare istället.

Eller, som jag hellre väljer att kalla det: En kött-macaron.

Dela på Facebook
Tweeta

Redaktionen tipsar

Uppdaterad 2012-01-28 18:12