Annons

Fredrik Backman
Läs Fredrik Backmans roligaste och allra bästa bloggposter. Här skrev Fredrik Backman sina roligaste texter under tiden han bloggade för Café.se.

Annons
 

Bad boys, bad boys, whatcha gonna do.

Jag var hemma hos min vän P i eftermiddags. Vi pratade lite om det här att svenska polismyndigheten nu har börjat ta betalt av arrangörerna för polisinsatserna i samband med hockeymatcher och konserter.

Annons

Jag har själv inga problem med det. Men tycker väl i alla fall att man i så fall faktiskt får löpa linan ut, och hyra ut poliser även till andra ändamål. Till exempel att man hyr ut nationella insatsstyrkan för att dansa till ”You can leave your hat on” på möhippor och så.

Min vän P, som precis har börjat snusa igen och därför var på ett alldeles utmärkt humör, var mer inne på att man skulle kunna hyra en enda polis. Och låsa in honom i en stålbur och låta honom ”slåss mot en björn och en gorilla och en alligator. Som det där programmet på Discovery Channel”.

Min vän P:s sambo, som just då var lite upptagen med kasta bordsprydnader i ansiktet på min vän P, fastslog däremot att hon gärna ville hyra en polis som sköt min vän P i benet med pistol varje gång han lämnade intorkade General Portion på foten av silverljusstakarna.

Hon förklarade det med något om ”Pavlovs hundar”.

Och då gick jag hem.

Vad skulle ni vilja hyra en polis till?

Dela (23)
Tweeta
 

Annons

DU KANSKE OCKSÅ GILLAR

Annons

Laddar