Annons

Fredrik Backman
Läs Fredrik Backmans roligaste och allra bästa bloggposter. Här skrev Fredrik Backman sina roligaste texter under tiden han bloggade för Café.se.

Annons
 

Bloggfika – Uppsnack

God förmiddag.

Jag ber om ursäkt för att jag är försenad in till bloggen idag igen. Jag har varit hos tandhygienisten och banken. Med varierande framgång.

Förra gången jag var hos tandhygienisten försökte jag ju med den där ”tandhygienist? Ärligt? Behöver ni verkligen en så himla fancy titel? Du är munsopare liksom, det är väl inget att skämmas för?”-grejen.

Annons

Det gick sådär.

Den här gången sa hon till mig att ”det här kan göra lite ont, men…”, och då fyllde jag i ”det är bara att bita ihop va?”.

Det gick lite bättre. Det kändes som att hon skrattade på insidan.

Däremot blev det inte alls den avslappnade stämning mellan mig och min nya bankman som jag hade hoppats på när han började prata om att ”passa på att binda räntan nu när den fortfarande är låg”, och jag försökte dra till med att det verkade väl lite taskigt att utnyttja situationen ”bara för att räntan mår dåligt”. Och när han inte riktigt såg ut att förstå vad jag menade försökte jag kompensera med förslaget att vi väl åtminstone i så fall kunde ge räntan ett ”safeword” innan vi börjar binda. Ifall det hela går överstyr, liksom.

Han såg inte riktigt ut att förstå det heller. Trots att jag gjorde en liten lufttrumvirvel och allting.

Jag börjar faktiskt tro att min fru eventuellt har rätt. Jag ska nog bara ge fan i att gå till banken själv ett tag.

Sen kom jag i alla fall hem för att äta lunch. Men nu måste jag istället gå och handla eftersom bearnaisesåsen är slut.

Men nog om mig.

Bloggfika ikväll! Va? Är ni med? Klockan 20.00 här i kommentarsfältet, precis som varje torsdag. Alla nytillkomna läsare förstås varmt välkomna.

Vad vill ni prata om den här veckan?

Dela (15)
Tweeta
 

Annons

DU KANSKE OCKSÅ GILLAR

Annons

Laddar