Annons

Fredrik Backman
Läs Fredrik Backmans roligaste och allra bästa bloggposter. Här skrev Fredrik Backman sina roligaste texter under tiden han bloggade för Café.se.

Annons
 

Breaking dawn

Ja. Som de mer veteranklassade bloggläsarna eventuellt räknat ut vid det här laget har jag ju, av lika delar bonntur och mina uppdragsgivares högst tveksamma omdöme, den där typen av försörjning där arbetstiderna så att säga är ganska flexibla. Det har lett till att min son och jag har skaffat oss en del morgonrutiner som i allt väsentligt innebär att vi inte har några rutiner alls. Vi går upp när vi känner för det. Vi åker till förskolan när vi är klara.

Annons

Lite oförutsett kommer detta nu dock tydligen ändras under en tid framöver. Eftersom schemat för förskolan har ändrats en smula, så under ett par veckor framöver ska jag lämna där vid 07.30. Till skillnad från den lite mer flytande tidsintervallen kvartövernärjagorkar, som annars varit kutym för y-kromosomerna i familjen Backman.

Så imorse gjorde jag det. Och sen körde jag till kontoret.

Och var här klockan 8.

Det var en på alla sätt märklig upplevelse. Kontorshotellet är liksom en lite annan slags plats vid den tiden på dygnet jämfört med, säg, 10.30-10.45. Har en annan rytm.

Korridorerna och kontoren var dock, ska jag för ordningens skull påpeka, inte fulla av ”The Night People”. Som min fru frågade när hon ringde. Hon tittade rätt mycket på science fiction när hon växte upp. Och hon är väldigt nyfiken på hur det här som hon kallar ”normalt liv” kommer påverka mig, och hur kontorshotellets personal kommer reagera när jag plötsligt ska ha det här som min fru gärna refererar till som ”arbetstider”.

– Tänk om någon bara skriker ”vafan gör DU här NU!?” och börjar rafsa ihop sina grejer från ditt skrivbord när du kommer dit! sa hon innan hon gick hemifrån imorse. Och sen kom det någon utläggning om att hon tänkte sig att jag var på kontoret så få timmar varje dag att någon annan bodde där i hemlighet under resten av dygnet. Som en ”Natt-Fredrik”.

Så var det förstås inte. Det var tomt när jag kom.

Men nu när jag tänker på det så hittar jag faktiskt fan inte min tänkar-keps.

Och det slår mig nu att om det finns en natt-Fredrik så måste det också finnas en…natt-N.

Fan. Det är så här alla böcker om folk som har byggt gallerior ovanpå såna där begravningsplatser i gamla indianreservat trots att de blev varnade börjar va?

Dela (30)
Tweeta
 

Annons

DU KANSKE OCKSÅ GILLAR

Annons

Laddar