Annons

Fredrik Backman
Läs Fredrik Backmans roligaste och allra bästa bloggposter. Här skrev Fredrik Backman sina roligaste texter under tiden han bloggade för Café.se.

Annons
 

Bytt är bytt

Jag: Jo, så att jag var ju och bytte däck idag.

Min fru: Mmm.

Jag: På däckverkstaden.

Min fru: (Höjer på ögonbrynen) Ja?

Jag: Ja, du vet. Det finns ju en del som liksom skäms för det. Att de inte byter däck själva. Det stod en man framför mig i kön till exempel, som liksom satte igång värsta föreläsningen om att EGENTLIGEN kan han ju byta däck själv, men att om man nu ändå ska förvara dem på däckverkstaden och så ”så kan man ju lika gärna byta dem här”. Försökte göra värsta förklaringen med att det egentligen typ var för däckverkstadens egen skull han lät dem byta däcken. För att det ”blir enklare för alla då” liksom.

Annons

(Tystnad)

Jag: Så himla löjligt liksom.

(Tystnad)

Jag: Jag menar, som om man ska skämmas för att man inte byter däck själv? Fan, inte ens Formel 1-förare byter däck själva! Hur skulle det se ut liksom? Depåstoppet skulle ju ta en halvtimme varje gång!

(Tystnad)

Jag: Sjukt det vore. Liksom.

(Tystnad)

Jag: Jag menar…det är ju inte som om COWBOYSARNA bytte skor på sina HÄSTAR själva liksom! Eller hur?

(Min fru vänder sig om och går.)

Jag: Men hallå! Var ska du? Jag pratar ju med dig!

Min fru: (Vänder sig mot mig med ett uppriktigt totalt oförstående ansiktsuttryck) Jaha…förlåt. Var det MIG du försökte övertyga?

Dela (52)
Tweeta
 

Annons

DU KANSKE OCKSÅ GILLAR

Annons

Laddar