Annons

Fredrik Backman
Läs Fredrik Backmans roligaste och allra bästa bloggposter. Här skrev Fredrik Backman sina roligaste texter under tiden han bloggade för Café.se.

Annons
 

Call me maybe

Annan förälder på förskolan: (Tittar på min sons arm, ser glad ut) Åh, jag ser på armbandet att ni var på lekland i helgen!

Jag: Ja. Men jag vill helst inte prata om det.

Annan förälder på förskolan: (Tittar på de svaga resterna av telefonnumret som är skrivet med tuschpenna på min sons arm) Oj, vad är det här?

Annons

Jag: Äh, det var en idé jag hade, bara. Att om han kom bort på leklandet så kunde han säga till någon vuxen att ringa mig.

Annan förälder på förskolan: Åh.

Jag: Mmm.

Annan förälder på förskolan: (Tittar på min arm) Och…det där…är…

Jag: Min frus telefonnummer. Hon tänkte att om jag fick ett nervöst sammanbrott inne i piratskeppet så kunde någon ringa henne.

(Tystnad)

Jag: Det har hänt en gång förut. Eller typ. Det var inte ett nervöst sammanbrott kanske…men…ett sammanbrott kan man väl kalla det. I parken. Det är en lång historia.Så hon tänkte väl att det här med telefonnumret var bra.

(Tystnad)

Jag: Hon ligger ju visserligen som ett sånt där ICE-nummer i min telefon men jag glömmer ju alltid den överallt. Så i alla fall: Det var därifrån jag fick idéen att skriva mitt nummer på vår son.

(Tystnad)

Jag: Men sen kom jag på att det smartaste hade ju varit att skriva min frus nummer på vår son. Ifall att jag får ett nervöst sammanbrott i piratskeppet. För då hjälper det ju inte så mycket att ringa mig.

(Tystnad)

Jag: Och sen glömde jag min telefon i bilen. Och sen fastnade jag i en av rutschkanorna och försökte få min son att tillkalla hjälp men det gick ju av förklarliga skäl åt helvete då.

(Tystnad)

Jag: Jag sa ju att jag inte ville prata om det.

Dela (0)
Tweeta
 

Annons

DU KANSKE OCKSÅ GILLAR

Annons

Laddar