Fredrik Backman

Fredrik Backman

Fredrik Backman

Fredrik Backman

Can’t hustle a hustler

 |  Publicerad 2014-12-08 22:05  |  Lästid: < 1 minut

Så det var läggdags. Och vi förhandlade. Och först sa han ”10 minuter”, och då sa jag ”5 minuter!” och då pekade han på tv:n och sa ”efter Dora!”. Och då kollade jag i min mobil hur länge det var kvar av det avsnittet av Dora Utforskaren, och såg att det bara var 4 minuter kvar, så där kvävde jag min impuls att skrika ”HA!” och istället gjorde jag det som en vuxen person skulle göra och sa: ”Okej. Du vinner. Läggdags efter Dora Utforskaren. Deal?” Och då sa han ”deal, pappa”.

Och så tog Dora Utforskaren slut. Och då rusade jag in i vardagsrummet och skrek ”VI HADE EN DEAL! NU ÄR DET LÄGGDA…”. Och då väckte jag vår dotter. Så då fick jag springa in och försöka få henne att somna om. Och när jag kom tillbaka ut i vardagsrummet så var det Dora Utforskaren på tv igen.

För på måndagar är det tydligen jävla dubbelasvnitt av jävla Dora Utforskaren.

Och när jag försökte med ”vi hade en deal, så nu är det läggda…” så skakade min son bara oerhört, oerhört, oerhört långsamt och beklagande på huvudet och sa: ”Ledsen pappa. Efter Dora. Vi hade deal.”

Det är märkligt att jag har varit förälder exakt lika länge som han har varit människa och lik förbannat tar han mig på rutin.

Dela på Facebook
Tweeta

Redaktionen tipsar