Annons

Fredrik Backman
Läs Fredrik Backmans roligaste och allra bästa bloggposter. Här skrev Fredrik Backman sina roligaste texter under tiden han bloggade för Café.se.

Annons
 

Cool under pressure

Det var alltså strömavbrott i vårt bostadsområde i några timmar under eftermiddagen och kvällen idag. Jag var ensam med barnen. Jag kände att vi ändå löste det rätt bra. Det är klart att det fanns tuffa stunder, till och med kanske ögonblick då vi var rädda, men jag känner inte att vi någonsin drabbades av panik. Varken barnen eller jag. Vi handlade metodiskt och rationellt. Tog det lugnt. Andades långsamt för att spara på syret i lägenheten. Öppnade inga dörrar i onödan för att inte släppa in kyla. Vi fokuserade på vår överlevnad. Laddade iPaden i min laptop så att vi kunde fortsätta spela Toca Boca. Som Bear Grylls hade gjort.

Annons

Och sen kom min fru hem, och då började hon givetvis vara helt p-r-a-k-t-i-s-k och hålla på. Så hon fick för sig att den här gången skulle vi göra en ordentlig inköpslista på alla grejer som man tydligen ”ska ha hemma” just utifall att man drabbas av ett längre strömavbrott. Det står tydligen på internet. Man ska ha värmeljus och batterier och ficklampa och filtar och allt vad det nu är. Så min fru skrev ner allt det. Och sedan frågade hon om det var något annat jag kunde komma på som var väldigt viktigt att ha hemma i en nödsituation.

Och då sa jag ”mer Ben & Jerry’s”.

Och nu har vi en diskussion om huruvida jag tar det här ”seriöst” eller inte.

Fattar ni?

Hon var liksom inte ens här när det hände. Hon satt tryggt och safe bakom sitt skrivbord på sitt kontor och skyfflade papper medan vi var ute på fältet och nästan dog. Hon fattar inte vad VI FICK GÅ IGENOM! Jag ska kanske inte säga att vi närmade oss en punkt där vi var tvungna att filtrera vårt urin till dricksvatten eller började fundera på att äta upp våra grannar men vid ett tillfälle så föreslog min fyraårige son på fullt allvar att vi kanske skulle bli tvungna att göra vår egen glass. Av yoghurt. Vanlig naturell yoghurt, för den med vaniljsmak var slut. Vi var kanske en timme och tre-fyra dåliga beslut från att gå fullständigt Flugornas Herre här.

Så min fru kanske inte fattar det.

Men när man sitter där i mörkret helt utelämnad åt den vilda naturen så är faktiskt goda förberedelser HELA SKILLNADEN.

Dela (194)
Tweeta
 

Annons

DU KANSKE OCKSÅ GILLAR

Annons

Laddar