Fredrik Backman

Fredrik Backman

Fredrik Backman

Fredrik Backman

Cry wolf

 |  Publicerad 2013-07-31 23:33  |  Lästid: < 1 minut

Han är tre år gammal. Man säger ”nej” mycket i den åldern. Till exempel när folk vill att man ska äta. Så ibland händer det väl att vuxna personer i en treårings omgivning drar till med mer eller mindre abstrakta morötter och piskor för att uppmuntra treåringen ifråga att ta en tugga till. Och det är givetvis inte bra om man hotar. Givetvis inte alls. Det finns ju forskning på sånt där. Hot i den här åldern kan sätta sig djupt, bli trauman, fobier. Inte bra alls. Givetvis inte. Men, ja, ni vet. Någonstans någon gång var det väl ändå någon vuxen eller något annat barn i hans omgivning som drog till med ”om du inte äter nu så kommer vargen”. Och det är väl lite oklart exakt om det ursprungliga hotet fullföljdes med ”så kommer vargen och äter upp din mat” eller med det lite mer dystopiska ”äter upp dig”.

Men, ja. Sen är det väl hur som helst lite oklart exakt vad som hände efter det. Och i vilken ordning. Och vad som ledde till vad.

Men hur som helst satt vi vid ett matbord idag med två andra familjer och när maten kom så vände sig min son till ett annat barn och viskade varnande: ”Ät fort innan min pappa äter vargen!”.

Jag antar att det positiva är att han inte har utvecklat någon fobi för varg.

Dela på Facebook
Tweeta

Redaktionen tipsar

Uppdaterad 2013-07-31 23:35