Fredrik Backman

Fredrik Backman

Fredrik Backman

Fredrik Backman

Dansar som om alla tittar

 |  Publicerad 2013-07-05 22:12  |  Lästid: < 1 minut

Min fru och jag har varit på Ikea idag. Hon är ju höggravid, så när vi gick förbi stolsavdelningen tänkte jag att det var ett bra tillfälle att få henne att äntligen förstå det här fenomenet som där jag kommer ifrån allmänt refereras till som ”tjock mans boogie”. Vilket alltså är den rörelsekombination som följer då en man med trivselvikt sätter sig på en hög barstol utan att tänka sig för, och därefter genast får hoppa ner igen för att dra upp jeansen och underbyxorna över stjärtskåran.

Beroende på olika faktorer som jeansens passform, den aktuella trivselviktens beskaffenhet och barstolens höjd kan detta förstås behöva upprepas ett halvt dussin gånger eller så under en kväll. Därav ”tjock mans boogie”. Och därav min aversion mot hennes förslag att vi ska köpa barstolar till vårt kök.

Min höggravida fru begrep dock inte över huvud taget alls vad jag menade.

Så nu tänker jag fan också börja gå runt i leggings.

Dela på Facebook
Tweeta

Redaktionen tipsar

Uppdaterad 2013-07-05 22:17