Fredrik Backman

Fredrik Backman

Fredrik Backman

Fredrik Backman

Datan bakom datan

 |  Publicerad 2012-02-27 11:53  |  Lästid: 2 minuter

Det är, som några av er mer nitiska läsare kanske noterat, måndag idag. Och på måndagar tar de allra flesta av oss på oss någon form av byxor och går till jobbet. (Även de av oss som har optionen att ta av oss dem igen när vi kommer hit.) En del av oss jobbar med viktiga saker som fyller centrala samhällsfunktioner, andra sysslar med sånt som jag sysslar med. Det är olika. Men några grundläggande saker har vi gemensamt nästan allihop ändå, oavsett var vi befinner oss.

En av dem är att vi ibland är tvungna att jobba med självupptagna skitstövlar som inte uppskattar vårt arbete.

En annan är att det ibland är vi som är skitstövlarna.

Så, hörrni, ni vet att jag raljerar mycket över det här med att bloggen ibland får lite tekniska problem och går runt här i svart smink och smäller i dörrarna och vrålar "jag hatar er" när man frågar om bloggen vill komma ner och äta. Men sanningen är att det sitter en på alla sätt förbaskat hängiven och hårt arbetande IT-avdelning på Aller Förlag och drar i spakarna hela dagarna för att den här bloggen ska fungera så bra som den ändå gör.

För vi är ju om vi ska vara ärliga inte alltid helt okomplicerade att ha en relation med, ni och jag. Ena dagen var vi en liten angelägenhet för de närmast sörjande och en och annan felsurfare, i nästa var vi en halv miljon på en vecka bara för att jag gick runt och tjurade på nån människa i en grön Golf som körde om mig på vägen mot Barkarby. Nu är vi väl nere på mer hanterbara 40-50 000 eller något sist jag hörde något, men det är alltså i runda slänger 25 gånger fler än vi var när Café tog in mig från början.

Dessutom satte vi ju, på läsar-Malins briljanta initiativ, igång det här med bloggfikat. Med typ tusen kommentarer och en miljard siduppdateringar varje torsdagskväll. Och det är ju helt fantastiskt, ni vet att jag tycker det. Ni vet att jag alltid kommer hålla all läsarmedverkan som den här bloggens viktigaste kvalitet.

Men, ja ni vet. För IT-avdelningen har allt det här samtidigt varit lite som att få en rumskompis som listar "lugn, tyst, rökfri" i annonsen och sedan kommer hem klockan fyra på morgonen med hela jävla rockklubben och vrålar "Äfterfäst! Äfterfäst!" och spiller öl i IT-avdelningen soffa.

Så lite instucket så här mellan giraffer, glass och garageportar hade det varit fint om ni och jag kanske bara stack in huvudet hos dem så här måndag förmiddag och sa "hej, dudes, bra jobbat". Okej?

Jag kan nämligen bara vara här och härja runt under förutsättning att de ser till att huset jag gör det i har bärande väggar och fungerande avlopp och ett tak som inte läcker. Så om ni hänger här då och då, och tycker att det är trevligt och sådär, då kan ni väl trycka på "Gilla"-knappen precis här nedanför idag? Som en kort nick åt en grupp människor som måste handskas med folk som mig hela dagarna.

Det var bara det.

Tack IT-avdelningen! Ledsen för det där med ölen i soffan.

Dela på Facebook
Tweeta
Uppdaterad 2023-09-13 16:02