Fredrik Backman

Fredrik Backman

Fredrik Backman

Fredrik Backman

Deception point

 |  Publicerad 2013-06-16 12:41  |  Lästid: 2 minuter

Jo, tack, signeringen igår gick bra, tackar som frågar. Oproportionerligt mycket folk med tanke på det fina vädret och killen bakom bordet. En läsare var med via högtalartelefon. En djupt sympatisk kvinna i sina allra bästa år klappade mig på kinden. Och så blev det flertalet ponnys. Några raffar. En elefant. En baby också, vill jag minnas, till Amanda och Micke (i den ordningen, jag gjorde en hel grej av att Micke presenterade dem med sig själv först, ledsen för det Micke, my bad, brorsor före småbarnsmorsor och så vidare och så vidare).

Tyvärr vaknade jag imorse med halsfluss. Eller det kan förstås vara olivkärnorna från restaurangen igår också. Men sköterskorna på sjukvårdsrådgivningen sa att det förmodligen är halsfluss. Eller först sa de i och för sig att jag skulle lugna ner mig. Och sen sa de att om jag inte lugnade ner mig så skulle de lägga på luren. Och sen fick de prata med min fru. Och till henne sa de att det förmodligen är halsfluss och sen pratade de faktiskt rätt onödigt länge om att min fru borde ta med vår son och gå på bio om det här ”blev jobbigt”. Så nu är min fru och vår son på bio.

Själv sitter jag här och svälter ihjäl eftersom jag inte kan svälja saker utan att det gör så ont i halsen att jag skriker. Och när jag skriker så gör det jätteont i halsen och då får jag en jävligt obehaglig smak i munnen. Och då vill jag äta eller dricka någonting för att få bort den obehagliga smaken i munnen.

Så, ja. Om någon av er som var på signeringen igår vaknade med halsfluss imorse så är det här antingen ert eller mitt fel. Själv jobbar jag efter teorin att jag kan ha blivit smittad av signeringspennan som jag fick låna av butiken. Den stod i en stor burk tillsammans med två dussin andra pennor av normalstorlek som det stod ”signeringspenna” på. Jag tänker mig att det kan ha varit baciller på dem från alla andra författare som har signerat böcker i den där butiken före mig. Jag vill inte nämna några namn, alltså. Men jag såg att de säljer sjukt mycket Dan Brown-böcker. Jag vet förstås inte på rak arm om han har varit i Stockholm och signerat böcker på senaste tiden, men jag tänker mig att OM han har varit det så hade han mycket väl kunnat vara i just den där butiken. Det är en stor butik, liksom. Det vet man på storleken på signeringspennorburken. Den är inte alls sådär stor i till exempel skånska butiker. Jag har kollat det.

Så, jo.

Ni får givetvis göra precis som ni själva vill om ni nu händelsevis vaknade imorse med halsfluss.

Men jag tänker säga till folk att jag har fått den av Dan Brown.

Dela på Facebook
Tweeta

Redaktionen tipsar

Uppdaterad 2013-06-16 12:41