Annons

Fredrik Backman
Läs Fredrik Backmans roligaste och allra bästa bloggposter. Här skrev Fredrik Backman sina roligaste texter under tiden han bloggade för Café.se.

Annons
 

Den delade publiken

När jag var i Skåne under sommaren hände det sig så att en god vän som är flerbarnspappa berättade en anekdot om hur han glömde bort mors dag förra året, vilket han kom på samma förmiddag, och därför rent instinktivt rusade in på Kjell & Company för att försöka hitta en present till sin sambo som fick honom att framstå som omtänksam och förutseende och inte alls som en sådan som glömmer bort mors dag.

Annons

När han hade bläddrat igenom katalogen två gånger inne i butiken stegade han fram till kassan, pekade på något som han i efterhand inte kunde minnas huruvida det var ”en ansiktsmask eller en råsaftcentrifug”, och sa att han ville köpa den. Personen i kassan tittade då väldigt, väldigt, väldigt länge på honom, lutade sig försynt fram över disken och informerade diskret och mycket vänligt: ”Om den är till mors dag så vill jag bara påminna om att du var här vid den här tiden förra året på mors dag och köpte en exakt likadan”.

Vi var tre barndomsvänner som stod och hörde den här historien berättas. En av oss är singel och har inga barn. En av oss är nygift och har ett barn. En av oss har varit gift i fem år och har två barn.

Våra spontana reaktioner var, i tur och ordning:

”Alltså vilken SJUKT bra service de har på Kjell & Company!”.
”Alltså vilken SJUKT dålig sambo du är!”
”Alltså SJUKT bra att du inte köpte råsaftscentrifugen, för de är verkligen opraktiska och jättesvåra att rengöra. Det jag skulle råda dig att satsa på istället är en juicepress i bra och prisvärd kvalit…”

Det har aldrig blivit tydligare än just då att vi befinner oss på väldigt olika platser i livet numera.

Dela (116)
Tweeta
 

Annons

DU KANSKE OCKSÅ GILLAR

Annons

Laddar