Fredrik Backman

Fredrik Backman

Fredrik Backman

Fredrik Backman

Den fortsatta jakten på de perfekta skötväskeshortsen

 |  Publicerad 2014-08-25 13:04  |  Lästid: 2 minuter

Jo, tack för all er hjälp angående lämpliga transportkonstruktioner för barntillbehör på chartersemester. Generellt är hantverkare, båtägare och jägare tydligen de livsstilskategorier som bäst har fattat min kravspecifikation. Speciellt jägarnas funktionskläder tycks överlappa småbarnsförälderns behov då den som skrivit reklamtexterna för dem helt uppenbart är samma person som skriver reklamtexterna för tvättmedel: ”HATAR du inte bara när dina barn kommer hem med fläckkombinationen gräs-blåbär-jod-smörjolja-blod nu IGEN? Lugn bara, här är produkten för dig!”.

Tyvärr jagar man tydligen inte så värst mycket älg på all inclusive-hotell i södra Europa i augusti, så materialen i jägarbyxor ger mig litegrann intrycket av att jag på barnvagnspromenad i 30-gradig värme skulle kunna stoppa sand, soda, dolomit, kalksten och nefelin i fickan och komma tillbaka till hotellet efter trekvart med Orrefors höstkollektion i byxbenet.

Leveranstiden på kilt och fotografväst, som har varit överlägset bästa förslag hittills, föreföll tyvärr också lite långa för att hinnas med innan vi åker på semester. Eller möjligen, möjligen, möjligen så skulle man kanske om man nu är DEN sortens person kunna hävda att det var jag som borde ha varit ute i lite bättre tid med den här sortens research.

Men ingen ska säga något om Fredrik Backman annat än att Fredrik Backman löser problem.

Så:

Jag tänker mig att jag klär min ettåriga dotter i en väldigt tunn overall som är i exakt hennes storlek. Och utanpå den overallen sätter jag på henne en annan overall, som är gjord för typ femåriga barn. Då kommer det bli svinmycket plats i benen och armarna för olika grejer som nappflaskor och servetter och blöjor och sådär. Och då behöver vi ingen väska.

Det kommer funka lite som när man var ung och skulle flyga med Ryan Air och inte ville betala extra för att checka in sin väska och åkte till London med alla ombyten för sex dagar på sig på planet. Min dotter kommer VARA ryggsäcken i Dora Utforskaren. Hon kommer älska det. Jag är fan en asbra förälder.

Det är antingen det eller så kommer jag gå all in på medelålders-svensk-man-cyklar-till-Ica-på-semestern-looken: Flipflops, shorts av juniorfotbollslagsmodell och öppen skjorta med bar överkropp under (för ventilationens skull) och kombinera det med ryggsäck och midjeväska. Eventuellt kommer jag klippa av ärmarna på min skjorta. För det är så Rambo hade gjort.

Nu har min fru läst det här och nu säger hon plötsligt att hon inte kan hitta mitt pass. Men jag vet att hon ljuger.

Jag är nästan helt och hållet övertygad om att hon ljuger.

Dela på Facebook
Tweeta

Redaktionen tipsar