Annons

Fredrik Backman
Läs Fredrik Backmans roligaste och allra bästa bloggposter. Här skrev Fredrik Backman sina roligaste texter under tiden han bloggade för Café.se.

Annons
 

Den gudagivna talangen

Ni vet hur man kan se på en del barn redan vid en extremt tidig ålder huruvida de besitter en exceptionell talang för någonting speciellt? Som de där gamla videoklippen av en treårig Tiger Woods som står och skickar golfbollar ut i stratosfären eller systrarna Williams som står på tennisbanor innan de har börjat skolan och redan vrålar som någonting med egen Marvel-spinoff varje gång de höjer racketarna. Eller historierna om Mozart, som skrev symfonier innan han var pottränad, och de där indisk-amerikanska syskonen Abraham som båda blev accepterade som medlemmar i Mensa vid fyra års ålder.

Annons

Den där sortens genialitet som man inte kan tränas till. Bara födas med.

Ja.

Ni vet.

Och jag säger alltså inte att mitt barn är ett geni på den nivån.

Jag tänker inte sätta den sortens press på honom. Herregud. Barn måste ju få vara barn liksom. De ska ju få syssla med det de själva tycker är skojigt och utvecklande och bla bla bla.

Jag säger bara att jag har ta mig fan A-L-D-R-I-G sett en 2,5-åring få av plasten runt en Nicke Nyfiken firar jul-dvd så här snabbt.

Om det finns en proffstour i det så börjar jag kolla på sommarhus i Monaco as we speak.

 

Dela (21)
Tweeta
 

Annons

DU KANSKE OCKSÅ GILLAR

Annons

Laddar