Fredrik Backman

Fredrik Backman

Fredrik Backman

Fredrik Backman

Den hade till exempel kunnat bli överfallen av någon med kniv och typsnittad

 |  Publicerad 2014-02-13 23:40  |  Lästid: < 1 minut

Bekant: (Stiger in i vårt badrum) Oj! Vilken fin gammal skrivmaskin!

Jag: Eller hur? Den är nästan hundra år gammal! Jag räddade den från ett jättesmutsigt förråd på Södermalm.

Fru: ”Räddade”.

Jag: Måste du göra luftcitationstecken när du säger det?

Fru: Nejnejnej, jättefint älskling. Du ”räddade” den.

Jag: Nu gör du det igen!

Bekant: Jag…fattar inte…

Jag: Jag köpte den av en kvinna som hade ärvt den. Den stod längst in i ett jättejättejättesmutsigt förråd, bakom en massa bråte. Den var smutsig och färgen hade börjat släppa och den hade inte blivit rengjord eller fått nytt färgband på jag inte HUR länge. Och de skulle tömma hela förrådet nu på måndag, fattar du? Jag bar ut den därifrån i mina bara händer och rengjorde den i tre timmar och kolla på den nu! Va?

Bekant: O…kej…

Jag: Om inte jag hade dykt upp när jag gjorde så hade vad som helst kunnat hända!

Fru: (Till bekant) Du förstår, inuti Fredriks huvud så är den här historien som ett avsnitt av det där tv-programmet ”Animal Rescues”.

Jag: VAD SOM HELST HADE KUNNAT HÄNDA!

Dela på Facebook
Tweeta

Redaktionen tipsar

Uppdaterad 2014-02-13 23:41