Fredrik Backman

Fredrik Backman

Fredrik Backman

Fredrik Backman

Den inte så koffeintåliga hustrun

 |  Publicerad 2011-07-08 08:27  |  Lästid: < 1 minut

Min fru: (Stiger in genom dörren igår kväll) Hej vad gör ni har ni ätit hur har er dag varit är det inte lite kallt härinne är ni hungriga???

(Tystnad)

Jag: Vi kollar på tv. Den har varit bra. Jag tycker snarare att det är varmt. Definiera ”hungrig”. Hur har din egen dag varit?

Min fru: (Sparkar av sig skorna, skiner upp, nickar exalterat) Heeelt grym! Jag var jättetrött i eftermiddags på jobbet men sen blev jag pigg och så var jag i stan och kollade rean och såg en sååå fin Tiger-klänning men den fanns inte i min storlek så det var tråkigt hade ni ätit eller?

(Min fru tar ett djupt andetag. Studsar ut i köket och dricker ett glas vatten)

Min fru: (Tittar plötsligt allvarligt på mig) Alltså klädmärket Tiger. Det var liksom inte en tiger-klänning. Du vet… (morrar högt, klöser i luften med fingernaglarna) GRRRR liksom! Hehe. Som om man skulle gå runt med en tiger som klänning alltså…

(Tystnad)

Min fru: (Nickar ivrigt) Knäppt det vore ju!

(Tystnad)

Jag: Har du druckit Red Bull nu igen?

Min fru: En och en halv burk! Och två koppar kaffe! Jag var jättetrött i eftermiddags men nu är jag jättepigg! Varför undrar du det?

(Tystnad. Min fru trummar energiskt med fingertopparna mot diskbänken. Mumlar ”grrr” för sig själv igen, och börjar fnittra så mycket att hon spottar vatten över ett av köksskåpen.)

Jag: Nänä. Ingen anledning. Ingen anledning alls…

Dela på Facebook
Tweeta

Redaktionen tipsar

Uppdaterad 2011-07-08 08:32