Fredrik Backman

Fredrik Backman

Fredrik Backman

Fredrik Backman

Den tiden på året

 |  Publicerad 2013-11-12 14:44  |  Lästid: < 1 minut

Det är alltså november nu, vilket officiellt gör att det är vinter i Sverige, vilket officiellt innebär att vi har inträtt den där tiden på året då mins frus persiska bakgrund och min skånska uppväxt gör sig påminda i form av temperaturskillnader snarare än kulturskillnader.

Alltså: Vi bor i en synnerligen välisolerad lägenhet. Alla element står på max. Jag är ingen expert och jag har ingen exakt mätutrustning tillgänglig men mellan tummen och pekfingret skulle jag ändå göra en kvalificerad uppskattning kring att det just nu är ungefär 600 000 grader varmt härinne.

Min fru sover under två duntäcken.

Jag får gå upp och byta örngott ett halvt dussin gånger per natt.

Nu har vi dessutom en tre månader gammal dotter som blir lite ledsen om det är lite för kallt och lite mer än svinarg om det är lite för varmt, och en tre och ett halvt år gammal son som är förskoleförkyld (det är en vanlig förkylning men social och utåtriktad och bra på att arbeta i grupp) och därför i tradition av alla tre och ett halvt-åriga förskoleförkylda barn beslutat sig för att sova i vår säng tills antingen han blivit frisk eller vi blivit lika sjuka, vilket högst sannolikt kommer inträffa ganska exakt samtidigt. En vanlig natt för honom består av att väcka mig för att det är för kallt. Få en filt. Sparka ner filten på golvet. Pausa. Sparka ner filten på golvet. Pausa. Sparka ner filten på golvet. Pausa. Sparka ner filten på golvet. Väcka mig för att det för kallt. Pausa.

Jag vet att vi har pratat om det här förut på den här bloggen.

Så.

Är det någon som har börjat tillverka såna där vinkylar med olika temperaturzoner i sovrumsstorlek än?

Dela på Facebook
Tweeta

Redaktionen tipsar

Uppdaterad 2013-11-12 14:49