Annons

Fredrik Backman
Läs Fredrik Backmans roligaste och allra bästa bloggposter. Här skrev Fredrik Backman sina roligaste texter under tiden han bloggade för Café.se.

Annons
 

Det är en fråga om definitioner

Min fru: (Läser blogginlägg från igår. Ser mycket skeptisk ut.) Får jag fråga en sak?

(Tystnad)

Min fru: (Tolkar uppenbart detta som ett ”ja, gärna! Ingenting skulle göra mig gladare mitt i Simpsons än en FRÅGA!”) Det här när du tjatar om att du vill vara ”pappaledig” nästa sommar. Kan du förklara exakt hur den ledigheten skulle skilja sig från din tillvaro just nu?

Annons

(Tystnad)

Min fru: (Med lite väl onödigt övertydliga luftcitationstecken när hon säger ”jobba”) Bortsett från att du skulle behöva åka in till kontoret och sitta och ”jobba” med N på dagarna då alltså.

(Tystnad)

Min fru: Men du tänker att det skulle vara för stor ansträngning att behöva gå från kontoret till en sportbar för att titta på matcherna eller?

(Tystnad)

Min fru: (Himlar så högt med ögonen att hon är på väg att ge sig själv en blåtira) Det hade väl liksom bara varit att skaffa en tv och en soffa och en ölkyl till kontoret, så hade du löst det problemet!

(Längre tystnad)

Min fru: (Stannar upp. Ser plötsligt misstänksam ut.) Säg inte att ni redan har skaffat det till kontoret.

(Tystnad)

Min fru: Har ni skaffat det till kontoret!?

(Tystnad)

Jag: Alltså…som svar på din inledande fråga: Det är precis den här typen av diskussioner jag hade sluppit ha om jag hade varit pappaledig!

Dela (12)
Tweeta
 

Annons

DU KANSKE OCKSÅ GILLAR

Annons

Laddar