Annons

Fredrik Backman
Läs Fredrik Backmans roligaste och allra bästa bloggposter. Här skrev Fredrik Backman sina roligaste texter under tiden han bloggade för Café.se.

Annons
 

Det blåser på toppen av näringskedjan

Ja, de flesta av er är väl förstås upptagna så här års med att bli lite lagom glöggberusade, leta julklappskvitton och bråka med era syskon om vem fan av er det egentligen var som förstörde hela familjens Rhodos-semester 1996.

Annons

Men ni som trots allt tittar in här, jag känner att vi behöver prata lite om mellandagssnacks. Eller, ”efter-jul-ätning” vore väl möjligen en mer passande beskrivning.

Jag ägnade i alla fall kvällen åt att äta prinskorvar, som jag snittat upp mellangärdet på som om de vore statister i den gamla fängelseserien Oz, fyllt med Västerbottensost och grillat i ugnen.

Medan jag väntade på dem åt jag som allra hastigast tre sorters sill, gräslök, gräddfil, gurka, stekta tomater och rostad lök i ett tortillabröd. Ja, jag la förstås i bacon också. För man vill ju vara en gentleman liksom. Där jag växte upp kallade vi den där varianten för ”Silly season-wrap”, men ni får säkert kalla den vad ni vill. What happens in the tortilla stays in the tortilla, som jag brukar säga.

Sen öppnade jag hur som helst en ciabatta, fyllde den med julskinka, ett takspackeltjockt lager stark senap, några köttbullar, ganska mycket Västerbottensost, bacon och potatismos och körde den ett halvt avsnitt av Modern Family i mackgrillen. (Jag kallar den ”Julklappamacka”. Min fru kallar den ”Last christmas”.)

Det var gött.

Efter det åt jag en liten tallrik kall risgrynsgröt med jordgubbssylt, chokladsås, maränger, två skopor Ben & Jerry’s New York Super Fudge Funk och en näve krossade såna där Malteser-kulor eller vad de heter.

Tyvärr blev det inte så mycket bilder den här gången eftersom min fru sprang runt och stressade mig helt sjukt under tiden om att vi hade den där restaurangbokningen vid 18.30.

(Jag tog Oxfilén, tack, omtänksamt av er att fråga!)

Men i alla fall.

Vad har ni ätit?

Dela (12)
Tweeta
 

Annons

DU KANSKE OCKSÅ GILLAR

Annons

Laddar