Fredrik Backman

Fredrik Backman

Fredrik Backman

Fredrik Backman

Det har väl egentligen inte med någonting alls att göra det här, det har det kanske inte.

 |  Publicerad 2014-02-10 17:57  |  Lästid: < 1 minut

Vi pratade om mardrömmar.

Och visst, alla människor har väl olika sorters mardrömmar. Jag köper det. Man har väl kanske olika sorters fobier, och det finns säkert massor av människor som har mycket värre saker de vaknar upp från än det här. Jag har aldrig påstått något annat.

Men om jag får frågan om vilken som är min allra värsta mardröm så berättar jag att en gång drömde jag att jag somnade ihopkrupen med armarna i kors, sådär som man kan göra om man fryser precis när man har gått och lagt sig, och att jag sen vaknade av att armarna hade somnat, så att jag inte kunde röra dem och komma loss, så att jag rusade runt hela lägenheten helt jävla panikslagen för att jag liksom hade tillverkat en tvångströja av mitt eget kött.

Jag är fortfarande svinrädd för att somna med armarna i kors. Jag sover som om jag har blivit korsfäst.

Visst, sen var det någon annan vid bordet som berättade om att drömma om att ramla ner i en grop full av giftormar som biter en i ögonen eller nåt sånt skit och det är klart att om man ska jämföra med DET så kanske inte mina drömmar låter så himla allvarliga, det gör de kanske inte.

Men det var allvarligt för mig.

Jag kunde inte blogga om köttvångströjan i drömmen eftersom jag hade en köttvångströja på mig. Jag kunde inte ens göra kaffe.

Jag fattar att det inte direkt är en av de där Saw-filmerna, men när man lever ett okomplicerat liv har man kanske lite lägre skräcktröskel och jag tänker fan inte sitta här och svara på nedlåtande frågor som ”vadå? Och sen då? Blev armarna giftormar?” bara för det.

Dela på Facebook
Tweeta

Redaktionen tipsar