Fredrik Backman

Fredrik Backman

Fredrik Backman

Fredrik Backman

Det var bara en FRÅGA

 |  Publicerad 2013-12-08 21:05  |  Lästid: 2 minuter

Jag:  (Möjligen, möjligen med tonen av någon som faktiskt inte alls tycker synd om sig själv men som faktiskt är extremt sjukt och känslomässigt dränerad efter att ha sovit på badrumsgolvet med fläckvis golvvärme) Älskling?

Min fru: (Med tonen av någon som möjligen, möjligen hämtat juice ganska många gånger det senaste dygnet åt någon som är väldigt sjuk och därför väldigt gärna vill ha kall juice och därför måste be om ny juice varje gång han är törstig) Ja.

Jag: Kan jag få mer juice?

Min fru: På allvar?

Jag: Ja?

Min fru: (Sådär så att man kan känna att det är lite anklagande om man är jättejättesjuk) Är du verkligen fortfarande så sjuk?

Jag: (Jättejättesjuk) Vad är det för fråga att ställa till någon som är så här sjuk?

Min fru: Du kan få kartongen och ha den i sovrummet.

Jag: (Inte alls ynkligt) Men då blir den varm. Jag vill att den ska vara kall.

Min fru: (Inte alls empatiskt och faktiskt lite hårt i tonen) Då får du hämta din juice själv.

Jag: Alltså, nu känner jag att du är lite hård i tonen. Det känns jobbigt för mig när jag är sjuk.

Min fru: (Ganska mycket med tonen av någon som egentligen bara har stått ut med allt det här idag för att hon ska gå standupshow med Russell Brand på Cirkus ikväll med sina tjejkompisar och att jag ska vara ensam hemma med barnen trots att jag är jättejättejättesjuk) Fredrik, helt allvarligt, jag vet att du var sjuk inatt. Men nu har du varit helt okej i mer än tolv timmar och enda anledningen till att jag lät dig ligga kvar i sängen är att jag ska på Russell Brand ikväll.

Jag: Nu har du den där tonen igen.

Min fru: (Med den där tonen) Kommer du ihåg i måndags, när barnen var sjuka, och du åkte till Helsingborg? Och sen blev jag också sjuk medan du var borta, exakt så sjuk som du var inatt?

(Tystnad)

Jag: (Harklar mig) Absolut, absolut, absolut. Jag fattar att det var asjobbigt. Med sjuka barn. När du också var sjuk. Och nu tog du barnen medan jag var sjuk. Jag fattar det. Jag fattar att det har varit en jobbig vecka. Jag är inte dum i huvudet.

(Tystnad)

Jag: (Möjligen med lite onödigt stark ”jaha-å-ena-sidan-men-jaha-å-andra-sidan-ton) Men alltså du SA faktiskt att det enda som har tagit dig igenom den här veckan psykiskt var att du visste att du skulle få gå med tjejerna och titta på Russell Brand ikväll och det ska du ju snart få GÖRA så om jag bara kunde få ett glas juic…

Min fru: (Tonlöst) Jag fick precis ett mess om att Russell Brand har ställt in hela sin show ikväll på grund av sjukdom.

(Ganska mycket längre tystnad)

Jag: Jag gissar att det här kommer påverka mina juicemöjligheter negativt.

Dela på Facebook
Tweeta

Redaktionen tipsar

Uppdaterad 2013-12-08 21:08