Fredrik Backman

Fredrik Backman

Fredrik Backman

Fredrik Backman

Det var bara ett förslag

Publicerad 2013-04-13 12:45 | Uppdaterad 2013-04-13 12:51  | Lästid: 2 minuter |

Jo.

Jag pratade med en hen i kundtjänsten hos leverantören av vår digital-tv idag. För det heter tydligen så nu.”Digital-tv”. Man får inte säga ”kabel-tv” när man ringer för då förstår inte hennen som svarar alls vad man menar.

Men de har i alla fall tekniska problem med tv-signalen, kom hennen fram till när hennen till slut förstod att jag ringde angående bristen på tv-signal i min tv. ”Tekniska problem, jag får be dig återkomma om problemet kvarstår”, sa hennen och lät väldigt distinkt som hennar på kundtjänsten hos leverantören av vår digital-tv brukar låta när de planerar att inom en ytterst snar framtid slänga på luren.

Så jag påpekade att de har ganska mycket tekniska problem på hennens avdelning nuförtiden. Senast två gånger i förra veckan. Och då försvarade sig hennen genast ganska argt med att det har de inte alls, för normalt sett brukar det faktiskt tydligen vara helt andra avdelningar som har tekniska problem när min tv inte funkar, det skulle jag bara ha väldigt klart för mig.

Och då frågade jag om hennen hade hört det där gamla skämtet ”varför bygger man inte bara hela flygplanet i samma material som den svarta lådan?”. Och då sa hennen ”va?”. Och då sa jag ”för jag tänker mig att alla på din avdelning kanske borde få sparken så att företaget kan låta de som tar hand om fakturaavdelningen ta hand om din avdelning istället, för det har aldrig varit ett enda problem med utskicken av fakturor så fakturaavdelningen verkar faktiskt vara den enda avdelningen hos er som ALRIG har tekniska problem”.

Så sa jag. Jag kanske inte sa det med världens snällaste och mest diplomatiska ton, det kanske jag inte gjorde. Och det var kanske inte så fyndigt eller välartikulerat som man kanske skulle ha kunnat hoppas. Det var det kanske inte. Men jag sa det. Så jag vill bara föra det till protokollet när min fru börjar tjata om att jag måste ”sluta gapa ‘jävla köttmupp!!!” åt folk i kundtjänsten och försöka vara lite mer konstruktiv när jag ringer istället!”.

Det här var mitt sätt att vara konstruktiv. Det var ett konstruktivt förslag. Och när jag var konstruktiv så suckade hennen i kundtjänsten bara som man gör när man är ganska bakfull och mumlade ”men guuud alltså”. Och själva guuudet mumlades faktiskt inte alls på ett speciellt positivt vis, det upplevde inte jag.

Så då skrek jag ”jävla köttmupp!!!”. Och sen blev vi osams.

Men jag gav faktiskt min frus alternativ ett seriöst försök först.

Det är bara det jag vill ha sagt.

Dela på Facebook
Tweeta