Fredrik Backman

Fredrik Backman

Fredrik Backman

Fredrik Backman

Det var inte så här det gick till. Det var i alla inte exakt så här det gick till.

 |  Publicerad 2015-01-11 23:20  |  Lästid: 2 minuter

Dialog inom familjen, så som den kommer återberättas i efterhand av vissa delar av familjen som faktiskt inte alls återger saker och ting så som de faktiskt skedde. Eller i alla fall inte så som jag minns dem. Eller i alla fall inte exakt så som jag minns dem.

– Nu är det läggdags.
– Liten stund till bara.
– Nej. Läggdags nu.
– Jag ska bara se färdigt.
– Nej! Nu är det borsta tänderna och sova!
– Nej!
– Jo!
– Om en stund!
– Nu!
– Det är snart SLUT!
– Men jag är trött NU!
– Strax!
– Nej! Borsta tänderna och sova NU!
– Jag är din PAPPA och jag säger åt dig att vi borstar tänderna och går och lägger oss STRAX!
– Nuuuuuuuuuuuuu!
– Straaaaaaaaaaaaax!
– Men jag är tröööööööött!
– Men herregud, Dallas Cowboys mot Green Bay Packers i NFL-slutspelet och du kan int…allts…herregud…du vet det finns faktiskt barn som hade blivit GLADA om de fick stanna uppe och titta på amerikansk fotboll!
– Sluta pappa jag är trött.
– Det kanske du skulle ha tänkt på innan du hade en massa roligt hela dagen?
– Va?
– Så går det. När man har roligt på dagarna. Då blir man jättetrött på kvällarna.
– Jag vill att du ringer mamma.
– Jag försöker bara berika ditt liv med kultur!
– Jag vill att du ringer mamma n-u!
– MEN HERREGUD VI GÅR VÄL OCH LÄGGER OSS DÅ!
– Och borstar tänderna.
– Kan vi åtminstone strunta i att borsta tänderna? Det är sjukt dåligt täckning i badrummet och jag försöker kolla på matchen i mobilen.
– Kom nu pappa. Sluta prata. Nu är det sovdags.
– Okej, vi kan väl borsta tänderna då om du gör det snabbt. Och sluta titta på mig som om jag är en dålig förälder. Jag är inte en…okej jag är en ganska dålig förälder då. Men en dag kommer du komma ihåg det här och…jag vet inte. En dag kanske…men gapa då så att vi kan borsta tänderna!
– Det där är mammas tandborste.

(Tystnad)

– Titta nu gjorde Cowboys touchdown!
– Godnatt pappa.
– Pappa älskar dig.
– Jaja.
– PAPPA ÄLSKAR DIG!
– SSSCCCH! DU KOMMER VÄCKA MIN LILLASYSTER!

Dela på Facebook
Tweeta

Redaktionen tipsar