Fredrik Backman

Fredrik Backman

Fredrik Backman

Fredrik Backman

Different strokes

 |  Publicerad 2013-05-15 12:30  |  Lästid: 2 minuter

Så, jag vet inte om ni kommer ihåg att jag skrev ganska mycket här på bloggen under en period om att min vän N och jag skulle thailändsk mat till lunch. Eller, det skulle vi ju egentligen inte. Saken var väl egentligen att den japanska restaurang som är en av de tre restauranger i närheten av vårt kontor som min vän N kan tänka sig att äta lunch på hade stängt för renovering. Så min vän N frågade om jag ville ta detta tillfälle i akt att föreslå någon helt ny lunchrestaurang som tillfälligt kunde fylla tomrummet. Och då sa jag ”vi kanske skulle äta thailändskt?”. Och då sa min vän N ”var då?”. Och då sa jag ”vet inte”. Och då sa han ”men varför föreslår du det om du inte vet var det finns en thailändsk restaurang?”. Och då sa jag ”jag föreslog för fan inte en restaurang, jag föreslog en TYP av restaurang!”. Och sen bråkade vi en del om det. Och sen gick vi en promenad runt hela området där vårt kontor ligger men hittade sjukt nog inte en enda thailändsk restaurang. Och sen slutade det med att vi åt på Burger King.

Nu när jag tänker efter så har jag nog aldrig bloggat om det här.

Så om ni inte känner att den här historian låter bekant så kan det eventuellt ha ett visst samband med det.

Men hur som helst. Idag skulle min vän N och jag i alla fall gå till den japanska restaurangen för att äta lunch. Så vi gick ut från vårt kontor och gick över gatan för att gå på den andra trottoaren, eftersom trottoaren på vårt kontors sida var full av så kallat ”folk”. Och jag  försökte få min mobil att funka medan jag promenerade och var väl möjligen inte helt och hållet uppmärksam på var jag placerade min kroppshydda så jag gick rakt in i en skylt som stod på trottoaren. Och det visade sig att skylten stod utanför en thailändsk restaurang.

En thailändsk restaurang som ligger rakt över gatan från vårt kontor. När man står i entrén till byggnaden där vårt kontor ligger så är det den första restaurangen man ser. Om man hade sagt ”man kan inte gå ut på gatan utanför vårt kontor och kasta en sten utan att träffa en thailändsk restaurang” så hade man lite beroende på kastfärdigheter och storlek på stenen uppskattningsvis haft en felmarginal på max 5 procent.

Fattar ni?

Det är ju sjukt att vi har haft kontor här i säkert ja hur länge det nu är vi har haft kontor här utan att lägga märke till att det ligger en thailändsk restaurang rakt över gatan.

Så vi stod där en stund och funderade över det. Ända tills min vän N började se ut som Adrian Monk ser ut när han är på väg att lösa ett brott och pekade först på den ena sidan om den thailändska restaurangen, och sedan på den andra. Och det visade sig att den thailändska restaurangen är placerad ganska exakt mittemellan ett antikvariat och ett bageri.

Min vän N blir distraherad av det ena. Jag blir distraherad av det andra.

Jag är inte helt säker på än om det beror på att vi har väldigt svårt för att koncentrera oss eller om vi helt enkelt är för bra på det.

Dela på Facebook
Tweeta

Redaktionen tipsar

Uppdaterad 2013-05-15 12:34