Fredrik Backman

Fredrik Backman

Fredrik Backman

Fredrik Backman

Drive, fat boy. Drive.

 |  Publicerad 2012-11-20 11:07  |  Lästid: 2 minuter

Imorse skulle jag, som vanligt, lämna min son på förskolan. Det gick, i vanlig ordning, både bra och dåligt. Kan man säga.

Eller, jo, själva lämningen gick förstås alldeles utmärkt, det var ju inte det. Men det kan väl hända att jag som allra hastigast råkade kasta ur mig ”ska du vinka till pappa vid grinden?” när jag skulle gå. Och då nickade förskolläraren ivrigt och utbrast ”ja!!! Ska vi vinka när pappa kör iväg i racerbilen?”. Och då nickade jag och sa ”ja! Racerbilen!”.

Och det hör väl i sammanhanget då kanske till saken att ett rätt specifikt karaktärsdrag hos barn i 2-3-årsåldern är att termen ”racerbil” liksom gäller alla bilar. Och då menar jag verkligen a-l-l-a bilar. Oavsett om det är en röd Ferrari eller, bara låt oss till exempel säga, en svart Hyundai. Det är liksom tydligen lika roligt att se en bil backa ut från parkeringen och vinka till den ändå, oavsett fabrikat och förmånsvärde. Ungar har inga hobbys. De är jävligt lättimponerade på det sättet. Så när förskolläraren utbrister ”racerbil” där idag så funkar det liksom lite som Batman-signal för varenda unge på hela gården.

Och det är väl inte i sig ett jättestort problem helt på egen hand egentligen, det är det väl inte. Det där händer ju alla föräldrar på alla förskolor i exakt hela Sverige varje dag.

Men, ja. Ni vet. När min son och två dussin andra ungar och en förskollärare står fastklamrade vid staketet 30 sekunder senare efter att ha rusat dit i flock vrålandes ”RACERBILEN” och blickar outsägligt besviket ut över den tomma parkeringen. Och sedan vänder sig om och tittar ganska så anklagande på mig. Och jag först då kommer på att jag faktiskt lämnade bilen på service imorse. Och att vi tog bussen till förskolan.

Tja.

Då tänker jag mig väl att det var i precis ett sånt här ögonblick som vem det nu var som uppfann Crazy Frog uppfann Crazy Frog.

Det gör jag väl.

Dela på Facebook
Tweeta

Redaktionen tipsar

Uppdaterad 2012-11-20 11:10