Fredrik Backman

Fredrik Backman

Fredrik Backman

Fredrik Backman

Eat the rich. Allra helst om de är rika i kolhydrater.

 |  Publicerad 2013-06-13 20:40  |  Lästid: 2 minuter

Okej. Så jag har alltså en läkare. Vi har ju pratat om det här på bloggen av och till tidigare. Och den här läkaren är alltså överens med större delen av min omgivning om att inte vara överens med mig när det gäller hur sakerna jag äter påverkar kroppen jag bor i. Om man sammanfattar det lite enkelt. Jag äter tydligen som en marijuanarökande 17-åring och konsumerar tydligen koffein som tredje dygnet på Dreamhack, om jag har förstått saken rätt. Min kropp är inte ett tempel, den är mer inledningen till den där “det här passerar genom din diskmaskin varje år”-reklamen. Och så kan man tydligen inte hålla på hur länge som helst om man vill leva hur länge som helst, enligt de röda strecken som läkaren har visat mig på olika utskrifter där han säger saker som “det här är normala värden för en 32-åring” och sedan pekar på ett streck så långt nedanför det strecket att man måste byta tunnelbanelinje och säger “och det här är du”.

Så jag äter lite nyttigare just nu. Om man ska sammanfatta det. Eller, ja. Jag försöker äta lite nyttigare, just nu. Vilket möjligen leder till att jag är en smula grinig, då och då. Vilket igår möjligen ledde till att min fru och jag hade ett pyttelitet bråk eftersom jag ville ha en kaka. Eller, ja. Ni vet. Det var väl inget pyttelitet bråk, kanske. Utan kanske mer ett bråk av normalstorlek. Och det var väl egentligen inte så mycket “igår” som det var “inatt”. Om man ska vara petig. Och det handlade väl egentligen inte från min frus sida egentligen så mycket om att jag ville äta kakor som att jag väckte henne klockan tre på natten för att jag inte hittade några kakor. Men helt ärligt, vem fan har hört talas om en gravid kvinna som inte har en kakgömma? Va? Och sen är det jag som blir kallad “onormal”? Är det rimligt?

Men visst. Jag borde kanske inte ha stått och vrålat “JAG VET ATT DET FINNS FLER HÄR NÅGONSTANS!!!” klockan tre på natten. Det borde jag kanske inte. Det var dumt. Det tar jag på mig. Men vad gäller resten av diskussionen så skiter jag faktiskt i vad hon säger.

Ballerina är i portionsförpackning.

Dela på Facebook
Tweeta
Uppdaterad 2023-09-13 15:20