Annons

Fredrik Backman
Läs Fredrik Backmans roligaste och allra bästa bloggposter. Här skrev Fredrik Backman sina roligaste texter under tiden han bloggade för Café.se.

Annons
 

En annan grej

Ja, ni som har hängt med den här bloggen ett tag har ju möjligen märkt att den eventuellt inte är internätets allra mest litterära eller allvarliga blogg. Den innehåller så att säga lite mer av den typen av material som min farmor skulle referera till som ”tramsigheter” än det man kanske skulle kalla ”relevant samhällsinformation”.

Annons

Och så ska det förstås vara, det är ju ni och jag nog ganska överens om. Man ska göra det man är bra på, och det här är ju nog typen av blogg som i första hand därför ska hålla sig till att göra mackor, diskutera populärkultur med min vän N och låta folk som vet vad de håller på med byta däck på Hyundaien.

Men då och då kan det ju vara på sin plats att vi tänker lite utanför lådan också.

Så: Ni vet ju att jag rätt sällan uppmanar er att göra vare sig det ena eller det andra. Den här bloggens största kvalitet kommer alltid vara att läsarna av den är smartare än upphovsmannen. Men jag fick ett mail för ett tag sedan, från en kvinna som ville ”säga tack” för att jag hade fått henne ”att skratta högt en dålig dag när det verkligen behövdes”.

Hon är läkare. Har ett välbetalt arbete. Hus. Man. Tre barn. Två bilar. En hund. Hennes yngsta grabb är i samma ålder som min. Hon har den sortens tillvaro där de flesta människor slutar ta risker. Där de flesta människor fokuserar lite mer på bensinpriser och charterresor än på omvärldspolitik och civilkurage.

De flesta människor.

Den här kvinnan skickade det där mejlet från den där typen av plats i världen som sådana som hon tar sig till när alla andra försöker ta sig därifrån. Den där typen av plats där sådana som hon riskerar sitt eget liv för att försöka rädda livet på främmande människors barn.

Jag vet kanske inte så mycket om världen, men jag vet att det ta mig fan inte är hon som ska tacka mig. Det är på alla upptänkliga sätt precis tvärtom.

Jag tänkte att jag skulle skriva något om det. Jag tänker mig att idag kanske är en bra dag.

Läkare utan gränser har plusgiro 90 06 03-2 och bankgiro 900-6032.

Radiohjälpen har plusgiro 90 1950-6 och bankgiro 901-9506. Det går även bra att messa ”50″, ”100″ eller ”200″ till telefonnummer 72 999 för att skänka motsvarande belopp.

Om någon av er vill tipsa om andra hjälporganisationer, skriv dem i kommentarsfältet.

Dela (84)
Tweeta
 

Annons

DU KANSKE OCKSÅ GILLAR

Annons

Laddar