Annons

Fredrik Backman
Läs Fredrik Backmans roligaste och allra bästa bloggposter. Här skrev Fredrik Backman sina roligaste texter under tiden han bloggade för Café.se.

Annons
 

En flaska i burken

Jo, det kommer kanske bli lite sparsamt bloggande här ett par dagar eftersom jag har haft vissa IT-relaterade problem det senaste dygnet.

En rad tekniska omständigheter orsakade nämligen tyvärr igår kväll ett driftsfel i min dator så allvarligt att en serie inre kretsar kortslöts och funktioner vitala för datorns mest funktionella funktionaliteter kollapsade under trycket av kollapsade…ja. Funktioner.

Annons

Så den slutade fungera. Alltså. Om vi nu ska förklara det här på lekmannanivå.

”Den dog”. Som kidsen säger.

Så nu har jag fått låna min frus dator medan min dator antingen (förhoppningsvis) är på service eller (ganska mycket mera troligt) befinner sig på en plats där någon ganska snart kommer kontakta mig angående om jag tror att min dator hade kunnat tänka sig att donera organ efter sitt frånfälle.

”Den är fett körd”. Som man säger på gatan.

Och av allt detta kan jag säkert lära mig en lång rad saker, speciellt vad det gäller de tekniska och mekaniska detaljerna angående hur en avancerad laptop från 2010-talet egentligen är uppbyggd och tänkt att fungera.

Men den VERKLIGA läxan som jag verkligen tar med mig från hela den här incidenten är faktiskt att om man får frågan ”hur gick det till?” från en ung man i en Apple-butik en lördag förmiddag i augusti, och man svarar ”jag råkade välta en flaska öl i den”, då kommer den unga mannen i Apple-butiken titta på en ganska exakt så som jag tänker mig att en veterinär skulle titta på någon som besvarade samma typ av fråga med ”jo, jag råkade alltså tappa en yxa på den här katten”.

Så när den unge mannen i Apple-butiken strax efteråt, med visst ansträngt medlidande, frågade om jag hade sparat ”något viktigt” i den, då valde jag att svara ”va? Näää, det är lugnt asså”. Istället för att bara säga som det var. Att allt mitt jobb det senaste året finns sparat i den där datorn och att om den inte går att laga så är min karriär förmodligen över.

Jag kommer fan aldrig hinna spela om alla de där Football Manager-säsongerna nu när vårt andra barn precis har lärt sig att gå.

Dela (61)
Tweeta
 

Annons

DU KANSKE OCKSÅ GILLAR

Annons

Laddar