Fredrik Backman

Fredrik Backman

Fredrik Backman

Fredrik Backman

En. Jag sa att jag skulle sätta upp EN.

 |  Publicerad 2013-01-04 13:58  |  Lästid: 2 minuter

Lunch med god vän.

Jag: Nej, men alltså grejen är att för att komma ut i garaget hemma i vårt hus så måste man åka ner i källaren, och sen gå genom tre olika dörrar. Och från ena hållet är det ett låsvred, och från andra hållet måste du använda nyckel. Och på en av de dörrarna så är liksom själva låsvredet sönder. Så om dörren går i lås, och man kommer från garagehållet, så kan man få stå och fippla med det i tio minuter innan man får upp dörren.

God vän: Vad har det med ert bråk att göra?

Jag: Jo men vad fan, jag stör mig ju på det där så in i helvete. Så jag petar alltid in låset och ställer upp dörren, så att man inte behöver vrida om vredet. Förstår du?

God vän: Jag fattar fortfarande inte varför din fru och du har bråkat hela morgonen om det?

Jag: Hon skulle in till stan idag. Och jag skulle till kontoret. Så då åkte hon med mig.

God vän: Och?

Jag: Jo men vad fan grejen är ju att det finns någon jävel i vår trappuppgång som tvunget ska peta tillbaka låset och låsa dörren varenda jävla gång jag ställer upp den.

God vän: Varför det?

Jag: För att det väl är nån förbannad viktigpetter som tycker att alla dörrar i huset ska vara låsta. Jag vet inte. Men varenda gång jag ställer upp dörren så kommer nån och låser den igen. Och sen står jag där när jag kommer hem och snurrar på det där vredet i en evighet innan jag kommer in. Och det…

God vän: Stör dig?

Jag: Ja!!!

God vän: Fortfarande…din fru och du…

Jag: Imorse fick jag nog. Så jag sa till henne att jag skulle sätta upp en lapp.

(Tystnad)

God vän: Okej?

Jag: Exakt! Okej, liksom. Spelar roll? Som om det är en stor grej? Det är det ju inte. Jag sa att jag skulle sätta upp EN lapp om att folk skulle ge fan i låset eftersom det är sönder, och låta dörren stå öppen. Och då började hon messa alla mina vänner om att jag hade fått ”ett återfall”.

(Tystnad)

God vän: Återfall?

Jag: Sluta flina. Det är inte roligt.

God vän: Hur många arga lappar har du satt upp sedan hon och du flyttade ihop egentligen?

Jag: Jag känner fan inte att du fokuserar på rätt saker i den här historian!

Dela på Facebook
Tweeta

Redaktionen tipsar

Uppdaterad 2013-01-04 14:04