Fredrik Backman

Fredrik Backman

Fredrik Backman

Fredrik Backman

En OS-lördag. I sammanfattning.

 |  Publicerad 2010-02-28 14:50  |  Lästid: 2 minuter

Jag befann mig under större delen av kvällen på ett fantastiskt bröllop hos två av de vackraste personer jag har det stora privilegiet att kunna kalla vänner.

Ett av deras absolut vackraste karaktärsdrag är deras obändiga tro på konceptet öppen bar.

Den gravida hustrun vallade hem mig lagom till att André Myhrer vann brons i herrarnas slalom. Jag såg inte förstaåket, men Myhrers andraåk gick fan i en hastighet som om castingavdelningen för Lyckohjulets kändisspecial var efter honom. En kväll där Daniel Bivesson slutligen fastslagit att den svenska delen av världseliten i snowboard nu officiellt är så stor att den kan färdas till tävlingarna på samma cykel, en vecka där Anja Pärsson varit halvvägs till en pizzeria i Ottawa i damernas alpina grenar och Maria Pietilä Holmner tagit Sveriges sjunde (S-J-U-N-D-E!) fjärdeplats i det här förbannade OS:et…

Då var ett brons faktiskt som happy hour i himlen.

Kudos, André. Kudos indeed.

I övrigt igår:

Finland slog Slovakien och tog brons i hockeyn.

Kanada tog två guld i skridskon. Vilket betyder att de nu är uppe på 13. Det hade varit intressant att höra hur André Pops och de övriga i SVT:s OS-studio hade tolkat den statistiken om det här mästerskapet hade gått i ett land som låg öster om Gotland.

USA vann 4-mannaboben.

Charlotte Kalla sket i att byta skidor på 3-milen för damer. Man har tre valfria "depåstopp" under de loppen nuförtiden, och kan alltså jämföra Kallas val i riktning med att det börjar regna i ett Fomel 1-lopp och att Lewis Hamilton hade skitit i att byta däck. Det är öppet för spekulation hur stor betydelse det hade för resultatet. Men vi kan i alla fall enas om att om inte Kalla hade ett par skidor rullade i såpa och utrustade med jetmotor så hade inget glid i världen kunnat få henne att utmana om guldet. Kowalczyk slog Björgen i spurten, vilket ju kanske sågs som poetisk rättvisa i Polen eftersom just Kowalczyk insinuerat att den närmast oslagbara Björgens astmamedicin borde klassas som doping tidigare i veckan.

En östeuropeiska som anklagar en norska för doping alltså. Var är världen på väg egentligen, André Pops?

(Och, såhär i efterhand, det var väl inte så smart att anklaga någon för doping och sen gå ut och VINNA mot just den personen va?)

Skipper Edin och de andra curlingherrarna gick ungefär samtidigt på den mest menlösa av alla menlösa förluster man kan gå på i ett OS, nämligen den fucking jävla bronsmatchsförlusten.

Schweiz vann. I finalen tog Kanada någon form av revansch för damförlusten mot Sverige igår och piskade Norge.

Alla dagar där Norge får pisk är som bekant bra dagar, så all in all får vi väl ändå betrakta gårdagen som just det.

Dela på Facebook
Tweeta
Uppdaterad 2023-09-13 16:40