Fredrik Backman

Fredrik Backman

Fredrik Backman

Fredrik Backman

En sorts reklam

 |  Publicerad 2013-12-04 09:15  |  Lästid: 2 minuter

Jo, hej. Det är jag igen.

Jag förstår att det här kanske blir lite som när receptionspersonalen på däckfirman frågar om man vill boka in en tid för att sätta på sommardäcken MEDAN man är där för att sätta på vinterdäcken (det är bara ett exempel) men det har beslutats idag att jag ska ge ut en ny bok nästa höst.

Den kommer, förmodligen, heta ”Britt-Marie var här”. Jag kan hinna ändra mig. Så det är inte jätteviktigt att vi hänger upp oss på just titeln. Men grejen är att det nog blir officiellt idag eller imorgon att den boken kommer ges ut på ett nystartat förlag som heter Partners in Stories och har startats av min agent. Det här är väl om vi ska vara alldeles uppriktiga inte direkt livsviktig information för någon annan än min agent och mig, ur jägar/samlar-perspektivet i det stora evolutionella skeendet så att säga, och ska vi vara helt och hållet ärliga är det väl inte direkt livsviktigt ens för min agent och mig heller.

Men man ska liksom berätta sånt här för folk i sitt ”kontaktnätverk”. Det är kutym. Och jag har ju inte så jättemånga andra kompisar så jag tänkte att ni skulle få veta det först. Min agent har säkert ett kontaktnätverk. Han berättar det säkert för dem. Och han är en himla fin kille, min agent, ni behöver inte vara oroliga. Han besitter en omfattande litterär kompetens. Han har varit på Nobelprismiddag och en gång fick han en flaska Johnnie Walker Blue av Dennis Lehane. Och han passar en hund på dagarna som hänger på hans kontor. Det kommer bli bra det här, det fattar ni ju.

Dessutom orkar min agent befinna sig i samma rum som jag i mer än tjugo minuter utan att drabbas av ett oemotståndligt begär att kasta saker på mig och det är ganska unikt i svenskt bokbransch numera. Min agent har faktiskt än så länge bara kastat några småsaker på mig. Flera av dem kastade han faktiskt inte ens, det var mer som att han tappade dem och jag råkade sitta under. Så mest av allt är det alltså på grund av det där andra som jag ska ligga på hans förlag. Det där med den litterära komptetensen och sådär.

Och lite det där med kontorshunden.

Men, ja. Om ni läser mina böcker gör det här egentligen inte jättestor skillnad för er annat än att det kommer sitta en annan liten logotyp längst ner på baksidan av boken den här gången. Om ni inte läser mina böcker kommer det nog inte göra någon skillnad alls.

Bloggen kommer ligga kvar här.

Jag är inte helt säker än på att min agent vet att jag har en blogg.

Det var bara det. Det var inte meningen att bli så här långrandig. Ledsen om jag störde.

Jag ska köra tillbaka till Stockholm nu.

Dela på Facebook
Tweeta

Redaktionen tipsar

Uppdaterad 2013-12-04 09:31