Fredrik Backman

Fredrik Backman

Fredrik Backman

Fredrik Backman

Ett äktenskap. I sammanfattning.

 |  Publicerad 2014-08-09 22:16  |  Lästid: 2 minuter

Fru: (Ger ifrån sig det läte som människor ger ifrån sig när de hittar den sortens information på internet som visserligen kvalificerar sig som lite mer allmänbildning än ”Chris och Madeleines hemliga lyxweekend–se bildspelet!” eller ”Kolla! De har också celluliter!” men ändå inte riktigt är tillräckligt mycket allmänbildning för att bli en Trivial Pursuit-fråga. Den där typen av information som ligger lite mittemellan. Som att veta hur många hästkrafter det är i en Ferrari 458 eller kunna nämna två skådisar från ”Där floden flyter fram” eller att känna till var Andrés Iniesta har sommarhus. Eller att plötsligt få reda på att en person som man inte direkt känner men som man kanske har gemensamma vänner med och kanske har träffat som hastigast på en fest eller så en gång faktiskt var med i två avsnitt av Vi på Saltkråkan. Det är ett lätt puffande läte, ofta utstött ur näsan. Som om man konstaterar ”happ, där ser man”, fast genom bihålorna.)

Jag: Va?

Fru: Va?

Jag: Du lät som om du upptäckte något på internet.

Fru: Va?

Jag: Du gjorde lätet. Som man gör. Om man hittar något på internet. Det puffande lätet.

Fru: Jaha. Nä, det var inget speciellt.

Jag: Men vad var det då? Nu får du faktiskt berätta!

Fru: Men lägg av. Det var inget speciellt.

Jag: Berätta!!!

Fru: Men herregud, jag såg bara att det var ”International Cat Day” igår. Jag visste inte ens att det fanns en sån dag.

Jag: VA!!!???

Fru: Varför blir du så uppjagad nu då?

Jag: VAR DET IGÅR!?

Fru: Ja. Tydligen.

Jag: VARFÖR SA INGEN NÅT?

Fru: Vad snackar du om?

Jag: ALLA VET FÖR FAN VAD EN SÅN DAG SKULLE BETYDA FÖR MIG! OCH INGEN SA NÅT! ALLA KAN FAN DRA ÅT HELVETE!

Fru: Men alltså…vad…du har ju helt tappat det nu. Du gillar inte ens katter så mycket.

(Plats för eftertanke)

Jag: Ah. Du sa ”caTTT day”?

Fru: Vad trodde du att jag sa?

Jag: Va? Nä. Inget.

Fru: Vad trodde du att jag sa?

Jag: Inget, säger jag ju!

(Plats för eftertanke)

Fru: (Jätteonödigt långsamt huvudskakande) Du trodde att jag sa ”caP day”, eller hur? Som i ”keps”. Du trodde att det fanns en internationell dag för kepsar?

Jag: Om det FANNS en sån dag och ingen BERÄTTADE det för mig så hade alla kunnat dra åt helvete. Det står jag för.

(Tystnad)

Fru: Vart ska du nu?

Jag: Ingenstans.

Fru: Ska du gå och googla om det finns en kepsdag?

Jag: DET KANSKE JAG SKA!

Dela på Facebook
Tweeta

Redaktionen tipsar

Uppdaterad 2014-08-09 22:23