Annons

Fredrik Backman
Läs Fredrik Backmans roligaste och allra bästa bloggposter. Här skrev Fredrik Backman sina roligaste texter under tiden han bloggade för Café.se.

Annons
 

Fly away

På en av de lokala stormarknaderna i kommunen där min familj och jag bor finns en blå helikopter av den där typen som barn kan sätta sig i och åka upp och ner i 45 sekunder eller så utplacerad.

Den är blå av Slush Puppie-nyansen. Den är kanske 80 centimeter bred och knappt två meter lång. Den blinkar och låter en aning som en robot från framtiden kanske skulle göra om man råkade spilla Jägermeister och Red Bull i den i ett tält på Roskildefestivalen när man stoppar pengar i den. Och den gillar pengar. 45 sekunder av upp-ner-blinka-låta kostar tio spänn. Och en gång är liksom aldrig tillräcklig.

Annons

Jag förstår att allt det här kanske inte är information ni behöver. Men jag tänker mig att någon i läsekretsen kanske sitter på specialkunskaper just kring helikopterkarusellbranschen och kan identifiera den och eventuellt även ge mig någon slags bollpark på vad en sådan där helikopter skulle gå lös på om jag skulle vilja köpa en bättre begagnad.

Inte för att jag tänker köpa en.

Men jag har räknat lite på antalet gånger vi har handlat mat det senaste halvåret och det hade ju varit intressant att veta hur långt min kapitalinvestering så här långt hade tagit mig om jag lagt det som handpenning istället.

Dela (16)
Tweeta
 

Annons

DU KANSKE OCKSÅ GILLAR

Annons

Laddar