Fredrik Backman

Fredrik Backman

Fredrik Backman

Fredrik Backman

Följa strömmen

 |  Publicerad 2014-09-17 11:18  |  Lästid: 2 minuter

Jo, alltså, bloggen har alltså varit tyst i två dagar, men det har till min närmaste omgivnings besvikelse i vanlig ordning inte inneburit att jag har varit det. Däremot har jag varit i Tyskland. Och det var trevligt. Jag träffade det tyska förlag som ger ut min första bok på tyska. Vi var i Hamburg och Frankfurt. De hade schnitzlar och takterasser där. Om man vill se bilder av det så finns det på min Instagram. Eller ”mitt” Instagram. Eller vad det heter. Det finns tyvärr inga bilder av schnitzlarna för de tog slut. Schnitzlarna alltså. Innan det blev bild av dem. Hur som helst: Folk var väldigt artiga i Tyskland och allting var väldigt funktionellt, för är det något man kan säga om Tyskland så är det att det är ”funktionellt”. Allra mest funktionellt var tyvärr högtalarna som satt överallt i mitt hotellrum och som spelade klassisk musik på nio miljoner decibel när jag skulle sova och inte gick att stänga av. Jag ägnade i runda slängar trekvart åt att försöka förklara mitt problem för hotellreceptionisten innan jag till slut ringde min fru och hon suckade sådär onödigt som hon gör och sa att hon och barnen faktiskt låg och sov. Och när jag blev irriterad och började prata om att riktiga familjer faktiskt ställer upp för varandra så himlade hon med ögonen så att jag hörde vinddraget i luren, och sedan frågade hon: ”Älskling, hur tände du lamporna i hotellrummet?”. Och jag sa att jag hade tryckt på lampknappen. Och det är möjligt att jag lät lite sur. Så då frågade hon: ”Och var har du placerat din rumsnyckel?”. Och jag sa att jag hade satt den i det där lilla facket precis innanför dörren som man måste sätta den i för att strömmen ska gå på i hotellrum så att man ska kunna tända lamporna.

Och min fru var tyst jätteonödigt länge. Och jag blev möjligen lite onödigt sur och fräste: ”JAMEN SÄG VAD JAG SKA GÖRA DÅ!”. Och då sa hon: ”Du kanske ska pröva att dra ut rumsnyckeln?”. Och då gjorde jag det. Och då tystnade musiken.

Tyvärr slocknade även lamporna. Så jag slog tån jättehårt i sängen på vägen tillbaka.

Och sen sa min fru att hon ville sluta prata i telefon och gå och lägga sig, men jag gillar inte att bo på hotell själv så jag ville fortsätta prata. Men då tog batteriet i min telefon slut. Och det tog till nästa morgon innan jag förstod att anledningen till att jag inte kunde ladda den i väggen var att jag hade dragit ut rumsnyckeln ur det där facket så att det inte fanns någon ström i rummet.

Jag hatar när Tyskland står på min frus sida.

Dela på Facebook
Tweeta

Redaktionen tipsar