Annons

Fredrik Backman
Läs Fredrik Backmans roligaste och allra bästa bloggposter. Här skrev Fredrik Backman sina roligaste texter under tiden han bloggade för Café.se.

Annons
 

Fotboll för en fru

Jag tittar på fotboll. Min fru sätter sig bredvid mig i soffan. Efter en stund börjar hon ställa frågor. Inte om spelet eller reglerna eller om matchen eller så, utan uteslutande om olika spelare. Som ”gillar du honom?” och ”är han där bra tycker du?”.

Annons

Efter en kvart eller så ber hon mig om min ”topp 10-favoritlista” över fotbollsspelare. Jag börjar bli misstänksam. Ber om lite mer specifika förutsättningar. Hon säger bara ”såna du gillar, bara”. Jag frågar om de måste vara aktiva fortfarande. Hon undrar ”vad det skulle ha med saken att göra”. Jag påpekar att det liksom bara för fan skulle ha ALLT med saken att göra. Hon säger att jag får göra som jag vill då om det är så himla viktigt. Jag påpekar att jag, om det här ska kännas realistiskt, behöver ta ut 11 spelare. Samt formera dem i ett spelsystem. Hon himlar med ögonen.

Jag ger henne 11 namn.

Hon bildgooglar dem.

En stund senare hör jag henne prata i telefon med en väninna och säga ”du hade rätt! Fredrik GÅR igång på bad boy-typen!”.

Jag gillar inte hennes ton när hon säger det.

Dela (26)
Tweeta
 

Annons

DU KANSKE OCKSÅ GILLAR

Annons

Laddar