Fredrik Backman

Fredrik Backman

Fredrik Backman

Fredrik Backman

Fotboll för en fru. (En bloggserie i anmärkningsvärt många delar.)

 |  Publicerad 2010-07-21 09:57  |  Lästid: 2 minuter

Min fru: Men det var ju ett jävla tjat om Zlatan i tidningarna hela tiden. Har han bytt lag eller?

Jag: Man byter inte ”lag”. Man byter ”klubb”. Zlatan är inte 10 år gammal.

Min fru: Oj. Förlåt. Kändes det som att jag inte tog fotboll på allvar nu?

Jag: Ja. Lite faktiskt.

Min fru: Förlåt. Verkligen. (Harklar sig demonstrativt och onödigt högljutt.) Har Zlatan bytt k-l-u-b-b. Eller.

Jag: Nej. Men det spekuleras i att Barcelona inte vill ha honom kvar.

Min fru: Jaha. Varför säljer de inte bara honom då?

Jag: Det är komplicerat.

Min fru: Hur då?

Jag: Därför att när de köpte honom så tyckte de att han var en av världens absolut bästa spelare. Och han var så sjukt dyr att det inte finns en chans att någon annan klubb vill köpa honom för det priset nu. Så ska de sälja honom nu, ett år senare, så måste de dels erkänna att de gjorde ett rätt dåligt köp och dels erkänna att de betalade alldeles för mycket. Det är mycket stolthet inblandat där.

Min fru: Lite som du och den där elektriska vinöppnaren, alltså.

Jag: Va?

Min fru: Den elektriska vinöppnaren som jag sa till dig att du aldrig skulle få användning av, men som du tvunget skulle köpa ändå för 449 spänn bara för att du tyckte att den var ”cool”. Och som vi sen upptäckte var heeelt värdelös att öppna vin med, men som du ÄNDÅ måste envisas med att försöka använda varenda gång vi har gäster bara för att bevisa för mig att jag hade fel.

Jag: Det är inte alls samma sak.

Min fru: Hur är det skillnad?

(Tystnad)

Jag: Okej. Det är lite samma sak.

Min fru: Ja, så varför skulle du då ens köpa den från första början? Du dricker ju knappt ens vin!!!

Jag: Vad vill du att jag ska säga? Den har inte funkat i mitt spelsystem helt enkelt.

Dela på Facebook
Tweeta

Redaktionen tipsar

Uppdaterad 2010-07-21 14:10