Annons

Fredrik Backman
Läs Fredrik Backmans roligaste och allra bästa bloggposter. Här skrev Fredrik Backman sina roligaste texter under tiden han bloggade för Café.se.

Annons
 

Frågor och svar #2

Ja, vi hade ju faktiskt utvecklingssamtal häromdagen, ni och jag. Några av er mejlar in frågor nu, vilket givetvis går fint det också, men annars kan ni fortsätta lämna dem i kommentarsfältet om det finns något ni undrar över. Behöver förstås inte alls vara bloggrelaterat. Även ämnen som cheesecake, fastighetspriser och senaste avsnittet av Tabathas salon takeover tas emot. Här får man fråga vad man vill. Lite som en magic 8-ball, kan man säga. Fast långsammare.

Annons

Vilka tv-serier följer du?
 – Samira
På min fritid följer jag Dinosaurietåget, Fåret Shaun, Händige Manny, Byggare Bob och den där seriöst snedtrippade Musse Pigg-efterfesten som går på Disney Channel och skulle kunna ge en Ecstasy-tablett huvudvärk. Med min fru följer jag Modern Family, How I met your mother, Mad Men, Terra Nova och So You Think You Can Dance. På kontoret ser jag Studio 60 on the Sunset Strip (säsong 1), West Wing (säsong 1-4, mest säsong 2) och The Wire (blandat).

Favoritfilmgenre? – Ent
Krig och sport. Svärd, bollar och ett inspirationstal med stråkorkestrar i bakgrunden så är jag on like Donkey Kong.

Har du något livsmotto? – Stina
”Det finns två saker i livet som det aldrig är för sent för: Ursäkter och mer majonnäs.”

Varför är måndag så långt ifrån fredag men fredag så himla nära måndag?! –Zandra
Jag vet inte. Kanske för att Grekland testade den ekonomiska statsbudgetstrategin att göra tvärtom men att det funkade sådär?

Kim Källström eller Rasmus Elm?

 – JoSjo
I landslaget just nu: Källström. I landslaget om två år: Elm. Som backup i ett slagsmål: Källström. Som partner i Dance Dance Revolution: Elm.

Helt irrelevant undrar jag även om du läser och i så fall vad. Detta inkluderar även receptböcker, så klart.
 –Memme
Senaste två månaderna eller så: ”All my friends are superheroes” av Andrew Kaufman, ”One day” av David Nicholls, ”Freakonomics” av Levitt/Dubner, ”The world’s greatest idea” av John Farndon och ”Välkommen hem till Maria Montazami” av Maria Montazami. Receptböcker läser jag inte så mycket. Tittar mest på bilderna.

Är du medveten om mig?
 –Alonso
Xabi?

Det här med parkering i Stockholms innerstad. Finns det något fiffigt sätt att komma runt det, nu när man envist har bestämt sig för att bo här? –Frank
Don’t let yourself get attached to anything you are not willing to walk out on in 30 seconds flat if you feel the heat around the corner.

Vad lyssnar du på för musik? – Ante
Just precis nu, om jag får välja själv: Volbeat, Five finger death punch, Dropkick Murphy’s och Alter Bridge. När jag är med min fru: Sånt där elektriskt blippblopp utan sång. När jag är med min son: Allt från det där programmet på Barnkanalen där nån tjej från Trelleborg sjunger om krokodiler i hatt. När jag åker bil med min vän N: Mozart, Vivaldi och Bach. Eftersom det är det enda han lyssnar på, e
ftersom han precis som alla andra onda människor bara gillar klassisk musik.

Jag undrar Varför du bloggar under Café sport. Fanns det ingen matsektion? Var någon på personalkontoret full? Och viktigast av allt, Vet du om att du bloggar under sportsektionen?
 –Anna
Det får du väl egentligen fråga chefen om. Men jag tror att det är för att Per Nunstedt stod och hoppade upp och ner på gympamattan med sina små knytnävar viftandes i luften och skrek att om han inte fick blogga i samma lag som mig så tänkte han ”fanimej inte blogga alls!”.

Fredrik, ge oss mer förätar-recept!
– Jonas
Jag har vissa restriktioner i vårt kök för tillfället. Det har med en frityrrelaterad incident att göra, kan man säga. Men nästa vecka kommer det nog en för-ätar-macka om allt går som det ska. Och jag har faktiskt en målsättning att göra lördagar till officiell ätardag här på bloggen. Förhandling pågår med Café och min fru.

När du skriver sådär känns det lite som att jag är en av tittarna av the Truman show och att du helt plötsligt blev medveten om oss… Vänligen återgå! Jacob
Bara agera naturligt och låtsas som att jag inte är här.

1. Har du bytt däck på bilen än? 2. Kör du dubb eller odubb? 3. Vilka däck kör du?
 – Jacob C
1. En vänlig man på däckverkstaden bytte dem åt mig. Jag stod bredvid och drack kaffe och kom med bra förslag.
2. Odubb. Jag bor i Stockholm liksom. Inte Alaska. 3. De svarta.

Har du alltid kronografen igång på din klocka?
Bara när min vän N är med.

Jag gjorde morotcupcakes igår som blev sjukt goda. Poängen var att de skulle vara ”halloweencupcakes” med tjusigt spritsad lila frosting och en marsipanpumpa på sin fina toppiga ovansida. De var jättefina när jag tog ut dem ur ugnen men när de kallnade sjönk de ihop och var inte alls toppiga. Varför blev det så?
 – Fisan
Varför lät du dem kallna???

Dela (1)
Tweeta
 

Annons

DU KANSKE OCKSÅ GILLAR

Annons

Laddar