Fredrik Backman

Fredrik Backman

Fredrik Backman

Fredrik Backman

Frågor och svar. (Eventuellt inte relaterade till varandra.)

 |  Publicerad 2013-09-19 21:18  |  Lästid: 2 minuter

Jo. Jag är alltså, vilket givetvis inte alls på något sätt framgått genom den här bloggen, inte alltid en helt och hållet strukturerad och organiserad person. Jag glömmer rätt mycket skit. Jag är sjukt dålig på att svara på mejl. Jag försöker ha en någorlunda rimlig responstakt på Twitter och Facebook men rätt ofta drabbas jag av det tillstånd som man händelsevis lätt drabbas av om man har en ohälsosam personlighetsmix av grava koncentrationssvårigheter och långt gången narcsissism: Jag får svårt att lyssna eftersom jag är upptagen med att fundera över vad jag ska säga nästa gång det blir tyst.

Folk i min omgivning blir till sist tvungna att vänja sig. Eller som min fru brukar uttrycka sig: ”zona ut”. Jag inser att det är orättvist att anta att ni andra ska sponanutveckla samma övermänskliga förmågor.

Så: I den här bloggens begynnelse hade vi med jämna mellanrum något vi kallade ”frågestund”. Det var, som det exceptionellt elaborata (det är ett ORD!) namnet så subtilt antyder, ett blogginlägg där kommentarsfältet lämnades fritt för frågor. Eller kritik. Eller personliga påhopp. Eller vad man nu upplever att man vill få ur sig. Om det nu är något man känner att man behöver få ur sig. Man kanske har bättre saker för sig. Netflix och kalkon- och senapsmackor och torsdagsinnebandy med IT-avdelningen och sådär. I all uppriktighet är ju det här blogginlägget redan nu ett ganska stort olaga tillgrepp av er tid. Så låt oss försöka komma till saken:

Är det någon som undrar något? Har jag glömt svara på något mejl? Är det någon som, i likhet med arga medelålders män i jeans och kavaj som väntar på försenade flygplan, upplever att det riktigt förjävliga här faktiskt är att man inte får någon INFORMATION?

Tala i så fall nu, eller håll för evigt era ärtor.

Jag kan givetvis inte garantera att ni får bra svar på eventuella frågor. Jag kan inte heller garantera att svaren inte kommer vara svar på andra frågor än de ni egentligen ställt. Jag har ju så att säga en viss historik av problematik med att hålla mig i mitten av vägen. Men…ja. Är det någon som känner något så är kommentarsfältet så att säga vidöppet.

Det behöver inte handla om blogg eller böcker eller mig eller så. Man kan fråga vad man vill. Astrofysik. Belgisk geografi. Ost. Men om ni tänker fråga mig om Svenska Hollywoodfruar så vill jag klargöra redan från början att jag är Team Montazami ända in i kaklet (jag skiter i vad folk säger, jag tycker att de blommiga cowboybootsen var fab). Jag vill även påpeka att min läkare läser min blogg ibland, så det vore bra om vi kunde hålla diskussionerna kring vad jag är uppe vid tretiden på nätterna och äter till en nivå som gör att jag inte får skäll nästa gång jag ska dit och göra såna där mätningar.

Ja.

Såatte.

Någon?

DSC_068927
Dela på Facebook
Tweeta

Redaktionen tipsar

Uppdaterad 2013-09-19 21:23